Slik blir realityhøsten!

Foto: Paul Weaver (Side2 Nettavisen / Bonnier)

Gamle travere og suksesser er tilbake på skjermen i høst, men noe nytt på realityhimmelen kan vi også vente oss.

(SIDE2): TV-høsten er full av glade serier og en del nysatsinger, men noe av det mest populære er reality. Her er en oversikt over hva du kan glede deg til!

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

TV 2
«Jakten på kjærligheten»
Serien om bønder på kjærlighetsjakt, er Norges mest populære realityserie. En blanding av intriger, følelser og bonderomantikk, er tydeligvis hva det norske folket vil ha. Og der «Farmen» er en beinhard «kamp for tilværelsen», er «Jakten på kjærligheten» bare flørting, klemming og kos.

Til høsten kommer TV 2 med den femte runden av serien som handler om fire bønder på jakt etter «den rette». Etter en presentasjon på TV tidligere i sommer, skal de nå velge ut et knippe «friere» som har skrevet brev i løpet av de siste månedene. Disse blir invitert til å slå seg ned på gården i noen uker, der de blir sendt hjem en etter en, til bondens utvalgte står igjen.

Konseptet er britisk, og har til nå blitt sendt i 12 land.

Les også: Her er de nye TV-bøndene

«Skal vi danse?»
Hvem hadde trodd at selskapsdans kunne samle nasjonen på denne måten? Dette blir den fjerde sesongen der vi kan følge et utvalg kjendiser med profesjonelle dansepartnere kjempe om den gjeve «Skal vi danse»-seieren. Tidligere vinnere har inkludert Katrine Moholt og Tshawe Baqwa. Årets deltakere blir offentliggjort i morgen, tirsdag, men her i Side2 har vi allerede utpekt våre egne favoritter.

Les mer her: Kjære TV 2 - velg disse!

«Da daman dro»
Det lille fiskeværet husøy på Senja blir åstedet for et sosialt eksperiment i regi av TV 2. Hele øya skal tømmes for kvinner, og så blir det spennende å se hvordan mennene takler den nye hverdagen.

- Dette er en moderne versjon av folkeeventyret «Da mannen skulle stelle hjemme». Vi skal se hvilke valg menn gjør når de skal fylle alle oppgavene både i lokalsamfunnet og i hjemmet uten kvinner til stede. Av dette blir det forhåpentligvis morsom familieunderholdning, med stor gjenkjennelsesverdi ut av til slutt, sier produsent Per Jørgen Østby og håper på en feel-good serie for hele familien.

«Skaperen»
Det blir også klart for tredje runde med innovasjonsprogrammet «Skaperen», denne gangen med komiker Terje Sporsem som programleder. «Skaperen» er et slags «Idol» for gründere, der deltakerne kjemper om et stipend fra Innovasjon Norge. Både forretningsideer og oppfinnelser skal konkurrere om å være den beste ideen.

Tidligere var programmet ledet av Frithjof Wilborn.

TV3
«Top Model»
Etter de mange skandaleuttalelsene, intrigene og bitchingen i forrige runde av modellkonkurransen, er det ingen overraskelse at det selvsagt blir en runde til. Ennå er det hemmelig hvem deltakerne blir, men TV3 lover å informere oss i løpet av noen uker.

Et knippe usedvanlige vakre jenter hiver seg inn i den beinharde kampen om en modellkontrakt og en mulig karriere. Forvent deg baksnakking, allianser, mote og skjønnhet. Jan Thomas og Vendela Kirsebom er programledere.

Les også: Vendela skremmer Jan og jentene

«Robinsonekspedisjonen»
Et av TV3s flaggskip, og Norges første reality holder fortsatt koken, og det er klart for sesong åtte av overlevelsesprogrammet. Deltakere blir sent til en øde sydhavsøy, der de må kjempe mot hverandre i diverse tvekamper for å bli årets vinner. Mat må de enten finne selv, eller vinne.

Programleder Christer Falck lover babes, drama og en kjekkas i årets sesong av Robinsonekspedisjonen.

Les mer her: Lover babes og superhunks

«Hellstrøm rydder opp»
Basert på kjendiskokken Gordon Ramsays «Kitchen Nightmares» skal Bagatelle-kokken Eyvind Hellstrøm hjelpe Norske spisesteder som sliter. Om Hellstrøm kommer til å være like krass som Ramsey gjenstår å se, men underholdende blir det nok.

Les mer: Blir nådeløs tv-kokk

«Luksusfellen»
Fjorårets program om mennesker som ikke lengre klarte å betale regningene sine eller å ta seg av gjelden på grunn av et for høyt forbruk, ble en stor suksess for TV3, og allerede til høsten kommer sesong to. Økonomene Magne Gundersen og Hallgeir Kvadsheim skal lose vanlige folk ut av uføret, og vi TV-seere kon nok plukke med oss et økonomisk tips eller to på veien.

Les mer: Shoppet klær for 500.000

«Praksisjobben»
Svein Østvik fra «Charterfeber» og glamourmodell Triana Iglesias er nok et team de færreste hadde sett for seg, men i «Praksisjobben» er det en realitet. De skal prøve ut mange av de rare, viktige, unike og utfordrende jobbene som utføres daglig for å holde hjulene i gang i Norge. Det er ikke fritt for at de to er langt fra ferdig utlærte i de utvalgte yrkene.

Les mer: Playboymodell blir veiarbeider

TVNorge

«71 grader Nord»
Denne realityserien feirer sin tiende sesong i år, og er dermed den realityserien i Norge som har flest sesonger. Vi blir visst aldri lei av å se kjekk norsk ungdom som kjemper seg fra Lindesnes til Nordkapp i kamp mot naturen.

Fra og med 1. september kan vi følge 12 deltakere på en fysisk og psykisk krevende reise fra sør til nord, via Svalbard. Programleder er Tom Stiansen.

«Grease»
TVNorge skal også jakte på Norges nye «Grease»-stjerne. Deltakerne må vise at de behersker sang, dans og skuespill og premien er hovedrollene i en ny teateroppsetning av den klassiske musikalen.

Les mer: Er dette Norges nye Sandy?

«Åndenes makt»
Det blir gjensyn med ett av TVNorges største suksesskonsepter i «Åndenes Makt» der Tom Strømnæss utforsker det paranormale og tar med seg synske medier på spøkelsesjakt. Vanlige menn og kvinner får hjelp når de føler at huset de bor i er hjemsøkt, og det viser seg at det ofte er mer mellom himmel og jord enn det vi tror.

«Jakten på den 6. sans»
Jakten på Norges mest synske person, ble også en suksess for kanalen, og nå er det klart for en ny runde. Gjennom flere oppgaver der de blant annet skal lokalisere folk som har gjemt seg, sanse hva som har skjedd på et bestemt sted og «lese» folk ved bare å være nær dem, skal deltakerne bevise at de har god kontakt med sin sjette sans.

Les mer: Snakker med døde mennesker

Dokusåper
«Sykehuset»
Denne dokusåpen om livet på Akershus Universitetssykehus fikk mange seere da den gikk i vår. Nå er det klart for nye daglige doser med sykehusdrama, medmenneskelighet og liv og død.

«Glamourmodellene»
Helene Rask (27) og hennes jenter gir oss et innblikk i glamourmodellenes verden denne høsten. Det er produksjonsselskapet Skofteland som sto bak serien «Et lite stykke Thailand» som produserer den nye glamourdokumentarserien, noe som gjør at vi forventer mer enn bare pupper og champagne. Dette kan bli høstens store slager.

Les også: Nå blir det pupper og glamour

Les også: Slik blir du realitykjendis

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.