RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir resultatuken

Sist oppdatert:
Det kommer en rekke resultater på Oslo Børs denne uken. iMarkedet.no har gått gjennom de viktigste selskapene. Les hvordan aksjene har gått og hva som vil bli fokusert på
Mandag kommer resultatene til riggselskapet Ocean Rig samt kjemikalietank-rederiet Odfjell og e-handelsgiganten Komplett.

Riggmarkedet har vært meget godt, men det knyttes spenning til de signalene Ocean Rig kommer med på presentasjonen mandag. Siden nyttår har aksjen steget hele 22,8 prosent mens det den siste uken har steget 12,54 prosent.

Odfjell har i samme periode steget henholdsvis 4,85 prosent og 3,85 prosent.

De siste 12 månedene har det vært tungt for Komplett, og i perioden har aksjen falt 33,54 prosent, mens den siden nyttår har steget 13,64 prosent mens den sist uke falt knappe 2 prosent.

Tekno-tirsdag

Tirsdag er det EDB Business Partner som fremlegger tall. Konsernsjef Endre Rangnes har gried å skaffe selskapet en hel rekke kontrakter, og aksjen har steget 18,2 prosent de siste seks månedene, men siden nyttår har den vært svakere enn markedet med en oppgang på 1,52 prosent, mens den sist uke falt 0,5 prosent.

Vel så spennende blir resultatet til Ementor, som også kommer tirsdag. Aksjen har siden nyttår falt 9,6 prosent mens den sist uke har steget 3,02 prosent. Forventningene er meget lav siden selskapet sendte ut resultatvarsel tidligere i denne måneden.

Men det vil stille seg store forventninger til den påtroppende konsernsjefen Jo Lunder.

Bedre fra Siem?

Siem Offshore, som også kommer tirsdag, har levert et positivt resultatvarsel. Her ligger risikoen så absolutt på oppsiden, og aksjen har steget 17,7 prosent siden nyttår. Sist uke har aksjen gått nærmere 5 prosent.

Kitron kommer også med tall, og selskapet har falt 5,8 prosent siden nyttår, men steg moderat forrige uke. Det har vært stille rundt selskapet i fjerdekvartal, men selskapet kom med en kontrakt fredag.

Inni skogen?

Torsdag kommer det første virkelig store selskapet på Oslo Børs med resultat; Norske Skog leverer. Særlig vil det stille seg forventninger om selskapets valutasituasjon, men også markedsutsiktene for papir i halvåret som kommer. Aksjen har falt hele 6,16 prosent sist uke, som følge av flere nedgraderinger.

Siden nyttår er aksjen ned over 4 prosent.

Spenning er det også knyttet til resultatet til Aktiv Kapital, som leverer tall fredag. Flere analytikere har bedt sine kunder være forsiktige da selskapet har høye forventninger hengene over seg. Aksjen har imidertid falt nærmere 13 prosent siden nyttår mens den sist uke har steget 3,52 prosent.

TeleComputing, har sammen med en rekke IT-selskaper, vært litt "out of flavour" og aksjen har falt 3,94 prosent sist uke, mens den har steget tilsvarende siden nyttår. På ett år har aksjen falt over 30 prosent.

Gresvig har vært preget av at Nils Olav Sunde har kjøpt seg kraftig opp, og flere forventer bud. Med et vær som ikke har vært bra for vinteraktiviteter i fjerdekvartal blir det spennende å se om selskapet vil levere som forventet. Aksjen har siden nyttår ikke beveget seg en tiendedels prosent, men har siden forrige uke falt 6,67 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere