RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir sankthansværet

Foto: Henrik Arneberg (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Hva kan vi forvente fra værgudene sankthansaften?

Det blir en våt start på skoleferien, og en våt sankthans i de sørlige delene av landet. Lenger nord blir det tørrere og varmere.

Men det virkelige sommerværet lar vente på seg.

- Det er dessverre ikke noe stabilt høytrykk i sikte, sier statsmeteorolog Pål Evensen til NTB.

Makstemperaturene kan komme opp i rundt 20 grader i trøndelagsfylkene sankthansaften, og det blir litt sol. I de tre nordligste fylkene blir det mer sol, men der holder temperaturene seg under 20 varmegrader. Ifølge Evensen kan det bli opptil 17-18 grader på det meste.

Sjekk været der du bor

Våtest i sør
- Lenger sør blir det mer ustabilt. På den sørlige del av Vestlandet, Sørlandet og den sørlige del av Østlandet blir det dessverre grått med en del regnbyger. Våtest blir det nok på Sørlandet. Temperaturen kommer ikke opp i mer enn 13-14 grader, så det blir ikke spesielt hyggelig å sitte ute, sier Evensen.

Lenger nord på Østlandet, fra Lillehammer og nordover blir det tørrere, men heller ikke her kan de vente seg noen sommervarme.

Lørdag og søndag blir været omtrent det samme, vått i sør og bra i nord.

- Mandag ser det heller ikke særlig bra ut i Sør-Norge. Det gjelder også trøndelagsfylkene, mens det fortsetter med bra vær i Nord-Norge. Det kan bli noen spredte byger i indre strøk nordpå, men ganske bra i fjordstrøkene og ytre strøk, sier Evensen.

Advarer småbåtfolket
Han advarer mot kraftig vind på vestlandskysten og ned mot Sørlandet mandag.

- Det blir kuling, så det er ikke noe vits å dra ut i småbåt, sier meteorologen.

Fram mot midten av uken varsler han litt bedre vær i sør.

- Men vi snakker ikke om noe høytrykk, mer nordlig-nordvestlig vind med noe tørrere luft. Det kan bli en del sol på Østlandet og Sørlandet, men direkte varmt blir det ikke. Med den vindretningen vi får tror jeg ikke vi vil se 20-tallet, men kanskje rundt 15 der det er sol.

I nord blir det våtere mot midten av neste uke, først i indre strøk. Kysten kan gå klar av nedbøren, tror meteorologen.

Heller ikke mot slutten av den første skoleferieuka blir det sommervarme og badetemperaturer.

- Det kan blir bedre vær flere steder, men det er ikke noe stabilt høytrykk i sikte verken i nord eller sør, sier Pål Evensen.

Send oss dine beste sommerbilder

Best i Nord
Avisa Nordland skriver at det kan bli over 20 grader på indre strøk, mens yr.no antar at det blir rundt 15 grader ved kysten av Salten lørdag.

Det er høytrykket over Nordland som sørger for at Nord-Norge trolig får det beste sankthansværet.

- Sør i Nordland har det allerede klarnet opp. I løpet av lørdag får hele Nordland pent vær, sier vakthavende meteorolog Eli Anne Ersdahl ved Vervarslinga i Tromsø til NRK Nordland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere