*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir tv-julen

TV 2-nøtter, Tre nøtter til Askepott og masse filmer. Slik blir tv-julen.

10.12.06 08:57

Mer nytt fra tv-fronten i Side2s tv-guide

(SIDE2:)

TV 2:
Lille julaften starter kanalen opp med Kåre Conradi som julehateren Kristian i «Reisen til julen». Deretter sender de «Flåklypa Grand Prix». Det blir også et gjensyn med Bertil fra TV 2-nøttene inviterer til «Lille nøtteaften»-sending i beste Vidar Lønn-Arnesen stil. Senere på kvelden blir det intim julekonsert med årets Idol-deltagere.

Ingen julaften uten Tante Pose. Også i år blir hun å se på TV 2. Julefilmen blir det amerikanske dramaet «Falling In Love»

Allerede første juledag er det sesongstart på Hotel Cæsar. Da starter også Kristian Ødegård opp med TV 2-nøttene som skal gå i syv episoder i romjulen. Av filmer, sendes blant annet den amerikanske komedien «One Night at McCool's» og det norske dramet «Himmelfall»

Nyttårsaften sendes som vanlig Kongens nyttårstale. I tillegg sender kanalen et langt intervju med George Michael. Filmer på nyttårsaften blir «Frankie & Johnny» og «En offiser og en gentleman»

NRK:
Statskanalen satser på sikre kort i julen. Nok en gang skal Hilde Hummelvoll hjelpe oss med å korte ned ventetiden. Med seg har hun kokken Lars Barmen, og både Ingrid Bjørnov, Linn Skåber og Mia Gundersen har meldt sin ankomst. Ikke bli forbauset om «Grevinnen og hovmesteren» også dukker opp.

Årets film på julaften er kor-filmen «Heftig og begeistret». Julaften avsluttes som vanlig med midnattmesse fra Roma. I tillegg synger som vanlig Sølvguttene julen inn klokken 17. Men det viktigste av alt, «Tre nøtter til Askepott» vises klokken 11, etterfulgt av «Reisen til julestjernen» og Disneys julekavalkade.

NRK2 velger å sende Frelsesarmeens julekonsert på julaften, en konsert som du også kan se på moderkanalen den 9. desember. Konferansier er Trond-Viggo Torgersen.

For å markere at Ibsen-året går mot slutten, viser kanalen en tre episoder lang dramaserie med navnet «En udødelig mann» på dagene 26., 27. og 28. desember. Anders Baasmo Christiansen har hovedrollen, mens kjente navn som Wenche Foss, Sven Nordin og Kjersti Holmen også medvirker i serien.

På nyttårsaften møter vi Ibsen på nytt, denne gang igjennom Peer Gynt - i Egypt.

NRK vil også bruke romjulen til å hylle nylig avdøde Aud Schønemann, og poeten, filosofen, opprøreren og humoristen Erik Bye. Og ta det med ro - Roald Øyen kommer med julenøttene sine denne julen også. Han dukker opp på tv-skjermen første juledag.

Nyttårshelgen er ikke den samme uten Arne Scheie og nyttårshopprennet i den tysk-østerriske hoppuken. Dette skjer om vanlig på første nyttårsdag.

Oppsummeringer hører hjemme mot slutten av et år, og NRK summerer opp «Sportsåret 2006» den 27. desember. 1. juledag før vi «Året med kongefamilien», mens «Nyhetsåret 2006» blir vist den 28. desember.

Årets underholdningsbegivenheter tar radarparet Bye & Rønning seg av på selveste nyttårsaften.

TVNorge:
TVN satser på familiefilmer og komikk i julen. Lille julaften kan du blant annet få med deg Mr. Bean feire jul. Deretter sender kanalen «French & Saunders Christmas Special 2005». Det er nesten en times julespesial med de britiske komikerne Dawn French og Jennifer Saunders. Årets film er klassikeren «Hjelp, det er juleferie».

Julaften er det filmer som står på programmet fra morgenen av. I tillegg sender de «Høy på pæra julespesial '94» og familiekomedien «The Cat In The Hat» fra 2003.

1. juledag kan du få med deg Disney Channels musical-suksess «High School Musical» på TVNorge. Historien om Gabriella og Troy, to tenåringer som setter skolen på hodet for å delta i skolemusicalen, har fengslet millioner av barn og ungdom. På nyttårsaften får du også filmer fra morgen til kveld, men klokken 20.30 får du en to timer lang sending fra World Music Awards.

TV3:
Satser som TVNorge på familiefilmer i julen. Lille julaften sender de først Tom Hanks i «Big». Deretter blir det et gjensyn med Kevin, som er «Alene hjemme». Julaften sender kanalen animasjonsfilmen «Adam Sandler's Eight Crazy Nights». Deretter sender de «Fenomenet» med John Travolta og avslutter med filmen «Hjelp, vi er på ferie». Første juledag sendes filmer på rekke og rad. Blant annet «Annie» fra 1982, «Jack Frost», «Småspioner» og «Dusinet fullt».

Nyttårsaften kan du blant annet se «King Ralph», den Oscarnominerte «Foreldre på livstid» og «En ny dag truer».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.