Sommerværet ser ut til å ha tatt seg en liten pause, for den kommende uka bringer med seg skiftende vær.

Denne uken starter ganske så tørr i Sør-Norge, og våt og grå i Nord-Norge.

Statsmeteorolog hos Meteorologisk institutt, Pernille Borander forteller at uka blir fin hvert fall for de som syns det var litt kjølig i dag, og det vil være forholdvis varme temperaturer i Sør-Norge som beveger seg oppover mot nord i slutten av uka.

- Fram til midten av uka er det ikke så veldig høye temperaturer det er snakk om, opp mot 20 grader. Det er varmest i sør, på Østlandet og sør i Agder, sier Borander.

Likevel er det Sør-Norge og Østlandet som får de høyeste temperaturen fram til midten av uka, og mest sol.

Kjøligere i sør, varmt i nord

En liten forsmak på mer høstlig vær er synlig i starten av uka, men temperaturene vil bli høyere enn det uken startet med for hele landet.

Vi kan ikke forvente at den steikende sommervarmen kommer tilbake med det første, men fra torsdag av blir det høyere temperaturer som varer ut uka. Men det er ikke badetøyet Sør-Norge bør finne fram, det er heller regnjakken og paraplyen.

- Mot helgen blir det våtere, vi får et lavtrykk som kommer med mer nedbør til sør. Det blir nok litt lummert når det er 25 grader og regn, forteller Borander til Nettavisen.

Borander legger til at prognosene viser per nå at helgen ikke vil få de største mengdene nedbør, det kommer i starten av neste uke. Da kan det bli veldig vått på Østlandet.

For Nord-Norge skjer værskiftet omvendt. I starten av uka er det ikke veldig sommerlig hvor de vil få opp mot maks 15 grader. Fra torsdag av vil varmen komme tilbake.

- Det vil stort sett være 20 grader i helgen i Nord-Norge og mye fint vær. Kanskje enda varmere med 25 grader, spesielt i Nordland og Trøndelag.

Nordlendingene trenger ikke å pakke bort badetøyet med det første, ifølge statsmeteorologen.

Helgeværet kan altså bli svært delt, med sommervær i nord og en liten smakebit på høsten i sør. Borander sier imidlertid at det er lurt å følge med på værvarselet hvis man har store planer for helgen.

- Det er en veldig rettferdig uke sånn sett, det er ingen som blir sittende med bare sol og høye temperaturer alene hele uka. Det er likt for alle.

Les også: Dette må du være oppmerksom på når du sjekker værmeldingen