RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir VM-været

Foto: SKI-VM (SKI-VM)
Planlegger du å være VM-publikum? Vi kan fortelle deg når været blir aller best under mesterskapet.

Onsdag startet den store folkefesten i Oslo, nemlig ski-VM. I 12 dager til ende skal det konkurreres i 21 ulike øvelser i Holmenkollen.

Et spørsmål som stilles like ofte som hvordan gull-formen til Northug er, handler om været. For hvordan blir egentlig VM-været?

Vi har svaret her.

Les også: Nå sparkes VM i gang

Det ser ut som de første dagene under VM kan bli grå. De første offisielle øvelsene starter i Holmenkollen torsdag, med sprint for både kvinner og menn.

- Det blir overskyet også på torsdag. Da vil temperaturen stige og det vil sannsynligvis falle mellom fem og ti cm snø, sier sier meteorolog Roar Hansen i StormGeo til Nettavisen.

Les også: Dette må du huske under VM

Tåke til hopprennet
Inn mot helga er det meldt tåke. Disse utsiktene kan skape problemer for hopprennene som går av stabelen på fredag.

- På fredag blir det betydelig mildere luft, vinden vil øke og det er stor sjanse for at det blir tåke, forteller meteorologen.

Temperaturen vil holde seg på null grader.

- I Oslo sentrum vil det komme sludd og regn på fredag, mens det oppe i Holmenkollen vil blåse friskt, noe som kan bety trøbbel med tanke på hopprennet, fortsetter han.

Godt forberedt
Ski-VMs assisterende hoppsjef, Lasse Ottesen, fortalte til Nettavisen mandag at man er godt forberedt på de værproblemene som eventuelt måtte komme.

- Vi har en beredskapsplan både på vær og forflytning av øvelser. Den planen har vi utarbeidet sammen med FIS og sammen med NRK, sier Ottesen.

Det er ønskelig at øvelsene blir gjennomført på de dagene de er oppsatt.

- Men hvis det blir veldig ille, må vi forflytte til neste dag, forteller Ottesen.

Sjekk været på Nettavisens værsider her

Bedre vær
I helga ser det derimot ut som at den dårlige starten på mesterskapet værmessig vil snu.

- På lørdag ser det ut som om nedbørsområdet som gir regn og gråvær vil gi seg. Det blir fortsatt mildvær i Oslo sentrum, mens ved på VM-arenaen vil bli et par minusgrader sier han videre.

Les også: Her er de beste gratisplassen under VM

Sola kommer
Skal vi tro meteorologen, er det på søndag godværet slår skikkelig til.

- Det er en stor sjanse for at dette kan bli en fin dag. Det ser ut som det blir bli mellom fem og seks minusgrader, i tillegg vil sola dukke opp, sier han.

Men det stopper ikke der. Meteorologen kan se sol til langt ut i neste uke.

- Etter helga vil vinden dreie i vestlig retning, noe som betyr at Østlandet vil ligge i ly, godt beskyttet av fjellene i vest. Det ser ut som det blir sol og fint vær framover. Det er god sjanse for at det kan holde seg til ut neste uke.

VM-meteorolog
Arrangørene får oppdatert værprognosene kontinuerlig under mesterskapet. De har en avtale med Meteorologisk institutt hvor meteorologer vil være til stede på VM-areneaen for å komme med oppdaterte værmeldinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere