RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir været julaften

Foto: Solum, Stian Lysberg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Julesnøen blir liggende og noen får påfyll. Slik blir juleværet fra nord til sør.

Det kalde vinterværet fortsetter og julesnøen blir liggende. Det er lavtrykksaktivitet som dominerer, og noen steder får vi påfyll av snø. Tirsdag blåser det kuling langs hele kyststripen og utsatte steder i Langfjella, melder Storm Weather Center.

Slik blir været hos deg. Sjekk Nettavisens værsider her.

Her blir det snø julaften
- Deler av Sør-Norge kan vente seg snø julaften. Det gjelder Vestlandet, Sørlandet og også øst på Østlandet. Ellers er det stort sett oppholdsvær på dagen og kvelden, forteller Storm-meteorolog Frode Håvik Korneliussen til Nettavisen.

Lengst nord ventes det skyet vær og litt snø i Øst-Finnmark. I Finnmark generelt kan det båse østlig, stiv kuling og bli nokså surt julaften.

- Ellers i landet fra Midt-Norge og nordlige deler av Østlandet og nordover til Troms og Vest-Finnmark venter vi stort sett oppholdsvær og en tørr og kald værtype, sier meteorologen.

Venter storm i Vest-Finnmark
Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om storm i Vest-Finnmark onsdag, melder yr.no.

Det er minusgrader både Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø tirsdag og slik fortsetter det framover, ifølge metereologene. Unntaket er Stavanger, som kan vente seg plussgrader på julaften.

Advarer mot tynn is
Norges vassdrags- og energidirektorat advarer tirsdag mot tynn og utrygg is på mange vann i sør. Fra Nordland og sørover er det ikke lenge siden isen la seg, og derfor er isen tynn. Det gjelder særlig kystnære vann og dype vann i innlandet.

Les hele ismeldingen fra NVE her

Følg trafikken her
Skal du ut på veien? Sjekk oppdaterte veimeldinger fra Statens vegvesen her

Se veimeldinger for E16 Bergen-Oslo her

Se veimeldinger for E18 Kristiansand-Ørje her

Se veimeldinger for E6 Svinesund-Kirkenes her

Se veimeldinger for E134 Haugesund-Drammen her

Se veimeldinger for E39 Trondheim-Kristiansand her

Se veimeldinger for fjelloverganger i Sør-Norge her

Se veimeldinger for fjelloverganger i Nord-Norge her

Se meldinger om stengte veier og kolonnekjøring her

Se de viktigste trafikkmeldingene her

Se webkameraer fra veier over hele landet her (vegvesen.no)

Østlandet
På Østlandet julaften venter Meteorologisk institutt nordlig bris og nordøstlig bris på kysten. I likhet med kollegene i Bergen, ser de muligheter for litt snø av og til sør for Oslo, ellers stort sett oppholdsvær og uendrede temperaturer. Værvarselet for Oslo julaften tilsier snø mot kvelden, svak vind og minus 4 grader.

Vestlandet
På Vestlandet sør for Stad ventes det også østlig bris og litt snø av og til i Rogaland, vesentlig sør for Stavanger. Ellers ventes det stort sett pent vær og uendrede temperaturer.

I Bergen ventes det på kvelden julaften delvis skyet, oppholdsvær med lett bris og minus 3 grader. I Stavanger ventes det julaften lettskyet og til dels pent oppholdsvær og pluss 2 grader julaften.

Midt-Norge
I Møre og Romsdal og Trøndelag ventes det torsdag sørøstlig bris, til dels kuling i utsatte kyst- og fjordstrøk. I grenseområdene mot Sverige ventes det stort sett oppholdsvær, ellers til dels pent vær og minusgrader. I Trondheim ventes det på julaften lettskyet, pent vær og minus 7 grader julaften.

Troms
I Troms ventes det torsdag østlig stiv kuling utsatte steder. Det ventes litt snø i grensestrøkene først på dagen, ellers pent vær. Værvarselet for Tromsø julaften tilsier skyet vær, lett bris og minus 9 grader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere