RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik blir været nyttårsaften

VARSELET: Slik ser det ut når rakettene går opp ved midnatt, melder Meteorologisk institutt tirsdag formiddag.
VARSELET: Slik ser det ut når rakettene går opp ved midnatt, melder Meteorologisk institutt tirsdag formiddag. (Meteorologisk institutt)
Sist oppdatert:
Våt avslutning på 2013 i Rogaland og skyer over Østlandet.

OSLO (Nettavisen) Det blir en særdeles våt avslutning på 2013 i Rogaland, der det har vært mye nedbør siste døgn. Observasjonene fra Meteorologisk institutt forteller om 90,5 millimeter på Eik-Hove og og 90 millimeter på Søyland i Gjesdal. Meteorologene venter en kortvarig bedring tirsdag.

Skydekke over Østlandet
Det ventes opphold og lettere skydekke over Østlandet tirsdag ettermiddag, men ny tilskying i kveld, melder Meteorologisk institutt på Twitter.

På Sørlandet ventes regn og vind nyttårsaften, i Midt-Norge ventes det lettskyet vær, mens nordover er det vekselvis regn, sludd og snødryss.

Ditt værvarsel
Lurer du på hva slags vær du har i vente på årets siste dag? På Nettavisens værseksjon kan du sjekke ditt lokale værvarsel og se varselet både for dagen i dag og den nærmeste uken. Det er StormGeo som står bak værtjenesten, som også gir deg de siste observasjonene.

Sjekk ditt lokale værvarsel her

Våtest
Tirsdag morgen var det Moi i Rogaland som var våtest med 46,1 mm nedbør målt siste tolv timer. Det var også på Moi at politiet tirsdag morgen iverksatte evakuering etter et jordras i et boligfelt.

VARSELET: Slik ser det ut når rakettene går opp ved midnatt, melder Meteorologisk institutt tirsdag formiddag.

Meteorologisk institutt hadde på forhånd sendt ut obs-varsel for mye nedbør på Vestlandet sør for Bergen for perioden mandag og natt til tirsdag, og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut gult varsel om flom for Vest-Agder og Rogaland for perioden til og med tirsdag.

Se NVE-varselet her

Det ventes betydelig vannføringsøkning i bekker og små og mellomstore elver i lavereliggende områder. Lokale oversvømmelser kan forekomme, og tettbygde strøk er spesielt utsatt, lyder varselet.

Varmest
Varmest tirsdag morgen ifølge Storm.no var Tafjord med 10 plussgrader klokka 08, og kaldest var det i Longyearbyen med minus 7 grader. Mest vind ble det målt på Torungen, der måleren viste 21 meter i sekundet.

DIREKTE: Sjekk Nettavisens værblogg for det siste om været fra meteorologene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere