Slik bør brudekjolen være, Kate

Foto: Guro Holmene (Side2)

En av verdens fremste brudesalonger gir Kate Middleton kjoletips.

24.01.11 09:12

New York (SIDE2): - Kates brudekjole MÅ være tidløs, sier Randy Fenoli til Side2.

Han er moteansvarlig ved Kleinfeld Bridal, en av verdens fremste brudesalonger. Også i New York er det bryllupsfeber før britenes store dag, fredag 29. april. Vi ble med da salongen på Manhattan feiret sin 70-årsdag, og ga i den anledning sine kjoleforslag til Kate Middleton onsdag kveld.

- Jeg vil understreke at vi alle vet at Kate kommer til å få kjolen sin spesialsydd, sier Fenoli og ler.

Likevel gir han og flere andre brudekjolekonsulenter råd om hva Catherine «Kate» Middleton bør tenke på når hun velger brudekjole.

Bør velge stroppløs
- Kates kjole må være tidløs, slik at hun ønsker å se tilbake på bryllupet i mange år, sier Fenoli.

Han mener den kommende prinsessen bør gå for en stroppløs kjole i 1950-talls stil. I livet har kjolen Fenoli har valgt ut en brosje, men den mener han at bør fjernes.

- Hun skal ha et kongelig bryllup, så kjolen må vise tilstedeværelse. Jeg ville tatt av brosjen foran og lånt noe fra den kongelige familien isteden. De har nok en del vakre brosjer liggende rundt omkring, sier han og ler.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Guro Holmene/Side2

Foto: Guro Holmene (Side2)

Han påpeker at Middleton mest sannsynlig må dekke seg til, og foreslår en søt bolero over kjolen, som hun eventuelt kan ta av utover kvelden. Brudekjoledesigneren påpeker at kjolen må være i gulvlengde og anbefaler et avtakbart slør - som også kan fjernes etter seremonien hvis det er ønskelig. I håret bør prins Williams kommende kone ha et smykke som matcher brosjen i livet.

Ville hedret Diana
- Kjolen jeg har valgt er av samme silkestoff som Dianas kjole, noe som hedrer kvinnen som ville vært hennes svigermor, sier Fenoli, og legger til:

- Det triste med prinsesse Dianas kjole var at den var veldig 1980-talls, som jeg synes er et av de verste tiårene innen mote - i hvert fall innen amerikansk mote. Prinsesse Dianas kjole hadde også store ermer, og jeg synes ikke kjolen viste hvor vakker hun var. En vakker kvinne bør vise sin skjønnhet, og ha en mindre dominerende kjole - så hun bør være i sentrum, og ikke bare kjolen.

Fenoli har mer enn 15 års erfaring innen mote, og brudekjoledesign. Nå er han også blitt et kjent ansikt gjennom TLCs TV-serie, «Say Yes To The Dress».

Foto: Guro Holmene (Side2)

Ingen bling
Debbie er en av konsulentene ved Kleinfeld og i brudekjoleserien. Hun har også sine meninger om den kommende markeringen i Westminster Abbey.

- Kate bør unngå «bling», og gå for noe klassisk og kongelig, sier Debbie til Side2.

Ut fra bilder hun har sett av den kommende prinsessen synes hun at Kate har en enkel, men motebevisst klesstil. Hun mener en romantisk kjole, gjerne med blomster, vil kle henne.

- Jeg tror uansett at prins William kommer til å elske det hun går i!

Brudekonsulent Camille understreker at det er viktig at Kate ikke lar seg påvirke av noen andre i sitt kjolevalg.

- Hun må ikke la seg påvirke av kongefamilien. Hun må velge en kjole som får hjertet hennes til å banke. Og den må være tidløs. Kate skal se på brudebildet sitt om 20 år og fremdeles elske kjolen. Brudekjolen skal aldri være trendy!

Foto: Guro Holmene (Side2)

Foto: Guro Holmene (Side2)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag