Slik bor familien gratis på ferie i hele Europa

Foto: (Privat)

Denne familien vet råd.

(Nordlys) Tromsøfamilien Østgård/Hirsti er klar for ferie. I år går turen til Paris.

Hva de betaler for å leie en bolig inkludert bil og utsikt til Eiffeltårnet? Ingenting!

– Boligbytte er helt genialt, sier Eva Hirsti entusiastisk til Nordlys.

For sju år siden gjorde familien på fem det for første gang: De byttet hus med en annen familie i ferien.

Fantastisk ferie
– En kollega tipset oss om boligbytte.no, sier Hirst De la inn en annonse på portalen. Og vips. Noen måneder seinere reiste de til en liten landsby sør for Wien. Og hadde en fantastisk ferie, mens den østerrikske familien tilbrakte ferien i Tromsø.

Boligbytting skjer ofte gjennom et internasjonalt boligbyttenettverk. Medlemmene legger ut annonser for egne boliger og kan søke etter passende bytteobjekter. Når to boligbyttere har funnet hverandre, begynner ferieplanleggingen.

Eva og familien har vært i Østerrike, i Nederland, i England og i Tyskland og Frankrike. De har byttet bolig med andre barnefamilier.

– Det eneste vi betaler for er flybilletter og medlemskap i boligbytte.no. Ordningen har gitt oss rimeligere ferier. Og masse spennende opplevelser. I boligene har barna tilgang på leker og ofte god tumleplass, sier Hirsti.

Gode tips til ferien
I boligene som leies ut, legger medlemmene ut sine private ferietips i boligboka som legges i husene.

– Da får man råd fra folk som kjenner området svært godt, sier Hirsti, som sier boligbyttingen også har gitt dem flere bekjente.

– Vi har som regel møtt familiene på flyplasser for å bytte nøkler. Flere av dem utveksler vi julekort med.

– Har dere gjort noen dårlige erfaringer?

– Nei, vi har bare positive opplevelser, sier Hirsti. Det finnes ingen minstekrav til standarden på boligene. Poenget er å finne noen som vil reise dit du bor også.

For alle
– Passer dette for alle?

– Ja, bortsett fra dem som ikke vil ha fremmede boende hjemme hos seg, sier Hirsti som skal tilbringe tre uker i bytteboligen i år.

– At man ikke betaler noe for å leie, gir oss jo muligheten til å tilbringe flere uker i utlandet, sier trebarnsmoren. Også i år blir barna i alderen 20–13 år med. Så langt har familien valgt destinasjoner i Europa. Men det finnes boliger i hele verden – Også i Dubai – med tjenerstab.

Høy standard
Men da ønsker de ofte samme standard i bytte, sier Hirsti og ler.

Familien gleder seg til å oppleve Paris. Og området rundt.

– Med tilgang til bil får vi sjansen til å se mye. I år har vi planlagt tur til en fornøyelsespark og en tur til Versailles. I år reiser vi for første gang til en storby, så vi blir nok å bruke mye tid i Paris.

Les flere saker fra Nordlys.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.