RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik bør du behandle dama

Sist oppdatert:
Respekt og ærlighet er stikkordene for hvordan du bør behandle dama. Om hun prioriteres framfor kompisene er panelet uenige i.

(SIDE2): Guttepanelet består av Bjørn Einar Romøren, David Bakke, Simen Askjer og Patrick Strøm.

Hvis du skulle arrangere den perfekte romantiske kvelden, hva ville du gjort?

Patrick: - Perfekt er et håpløst ord, tror det er stemningen og settingen som kan bidra til at det føles perfekt. Tror ikke det å spise middag i toppen av Eiffeltårnet ville vært den perfekte kvelden hvis stemningen og forelskelsen ikke er tilstede. Personlig synes jeg det er romantisk å ha middag hjemme med levende lys og god mat.

Bjørn Einar: - Tatt meg en pinne, stukket fingerern i bakken og sitert George Best. Dette har aldri vært nødvendig...Stemningen er det viktigeste. Nypussa tenner, stearinlys, god mat, rødvin uten garvesyre (gulping er uromantisk) og litt dempet Sinatra i bakgrunner, da bør det være i boks. Da har jeg gjort min del, og dama må jo se ut og oppføre seg som folk for at aftenen og eventuelt natta skal bli vellykket.

Simen: - Det spørs jo helt på hva slags type jente det er, tror man må se an litt i forhold til interesser.Jeg tror at to personer som er forelsket omtrent kan få hva som helst til å bli romantisk.

David: - Jeg ville invitert henne hjem, laget maten selv naturligvis, noe med sjokolade til dessert. Fikset opp stedet litt, masse stearinlys. Hadde det vært på sommeren, hadde jeg kanskje laget til noe ute på verandaen, med puter og tepper. God musikk selvfølgelig, hadde brukt god tid på å velge ut musikken. Vel, da er stemningen i boks, eneste som mangler nå er å skru på sjarmen.

Hvordan bør gutter behandle kjæresten- hva er det viktigste?

Patrick: - Det viktigste er å behandle dama med respekt, og skjemme henne bort når hun fortjener det.

Bjørn Einar: - Er man ydmyk, lyttende og viser respekt har man en gullresept. Jenter må ha oppmerksomhet og bør plukkes på i tide og utide. Pene ord og hvite løgner fører alltid fram. Ellers vil jeg påpeke at det er veldig viktig hvordan gutten/jeg blir behandlet. For selv om vi er skapt noe forskjellig, er vi like inni og trenger det samme åndelige påfyllet.

Simen:  - Ærlighet, respekt, og kjærlighet er for meg det viktigste i et forhold.

David: - Som alle mennesker, med respekt selvfølgelig. Men det er veldig viktig at du er villig til å gjøre kompromiss overfor dama. Det er den eneste måten hun forblir dama di over lengre tid.

Går dama foran kompisene?

Patrick: - Ofte i starten av forholdet kan det virke som om dama går foran, da man er nyforelska, er sammen hver dag, ringer hver time og er helt knuste. Men dette bør avta etter en periode, slik at dama kommer mer inn i livet ditt og blir kjent med kompisene. Det samme gjelder meg og hennes venninner.

Bjørn Einar: - NEI, er du rusk.. Men man kan jo late som. Blir det alvor med dama etter hvert, kommer hun seilende opp på siden av gutta. Det er viktig å ha tid til venner og familie ved siden av forholdet, og det gjelder begge veier. Hun skal få ha syklubben sin hun også. Når vi nærmer oss sølvbryllup og ting blir seriøst, blir jo saken en helt annen. Gutta følger hele veien, men da er dama på toppen av pallen. Gutta kan jo ikke bli far til mine fremtidige hopper-avkom.

Simen: - Det har vel alltid vært et vanskelig spørsmål. Det er veldig lett å ta i bruk gamle floskler som «Kjærester kommer og går, men venner er noe som alltid er der» - det sier man som singel. Når man får seg kjæreste kan det være vanskelig å følge opp. Men det er utrolig viktig å ta vare på venner.

«Gutta kan jo ikke bli far til mine fremtidige hopper-avkom»

David: - Spørs hva det gjelder, og hva som er blitt avtalt med hvem. Der håper jeg dama er forståelsesfull, slik at hvis det er noe som skjer med gutta, som man kanskje egenltig kunne latt være å gjøre, så lar hun deg gå likevel. Det skal naturligvis fungere begge veier. Andre ganger er det kanskje dama som plutselig har noen venninner som skal ut.Da må du pent la henne gå, selv om du kanskje ville hatt henne hjemme hos deg selv. Har man et hektiske liv, kan man jo finne en dag eller to hvor man er sammen og finner på noe. Men gi rom til spontanitet også, ellers blir hverdagen kjedelig.

«Gi rom for spontanitet, ellers blir hverdagen kjedelig»

Har du reagert på hvordan kompiser (eller noen andre personer) behandler dama noen gang?

Patrick: - Mange ganger, og de har som regel fått høre det. Det gjelder både de som har vært for tøfler og de som har behandla dama si som dritt.

Bjørn Einar: - Ikke nevneverdig. Det eneste jeg reagerer på er at altfor mange krangler hele tiden. Skjønner meg ikke på folk som vil ha et forhold der man ryker i tottene på hverandre hele tiden. Alt handler om tålmodighet og respekt. Her nytter det ikke å telle til ti, her må man telle til en million.

Simen: - Ja, helt klart! Det er veldig lett å stå på utsiden, ikke å være følelsesmessig involvert, og se ting som går helt i gal retning.Tror kanskje at sjalusi er det jeg oftest forundrer over at eksisterer i så stor grad.

David: - Mange ganger, ser det stadig vekk på byen. Så mange idioter som det finnes der ute, er nesten ubegripelig. Blir helt matt jeg. Ser stadig gutter som oppfører seg overlegne mot jentene sine. Som trakasserer og herjer. Skjerp dere gutter, ikke la deres egne problemer gå utover andre!

Les også:

- Dette hater vi med andre gutter

Gutta om sms-flørting

Slik bør du dumpe dama

- Jenter liker å krangle

- Vi vil ikke ha falske jenter

Slik lykkes flørten

- Klar for kjæreste

Hvor gentleman bør gutten være?

Patrick: - Jenter krever og forventer forskjellige ting, så jeg tror man må se det an litt. Ei jente jeg åpnet døra for en gang ble nesten snurt, det klarte hun selv og det ble med den daten! Prøv deg fram litt så finner man en balanse etter hvert med den jenta man dater, eller er sammen med.

Bjørn Einar: - Cirka 1000. Man skal alltid oppføre seg som en gentleman. Alle damer legger merke til stil og klasse, samt de liker å føle seg litt spesielle.

Simen: - «Alt til sin tid» pleier å være en god regel. Det er alltid situasjoner hvor en gutt bør oppføre seg som en gentleman, og kanskje er vi gutter ofte ikke flinke nok til nettopp det?

David: - Vel, hvis man med gentleman tenker på hvorvidt man skal dra ut stolen for dama, eller la dama gå først også videre, er det greit for meg, selv om jeg kanskje glemmer det, eller ikke bryr meg noen ganger. Når det er sagt, er vel gentleman i prinsippet det samme som «høfligmann». Bare vær høflig og omtenksom, da er du sikkert mer enn nok en gentleman.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere