Slik brenner du egne DVD-plater

Forvirret av de ulike DVD-formatene? Vet du ikke forskjellen på DVD-R og DVD+RW? Fortvil ikke, TV 2 Nettavisen gir deg alt du trenger å vite om DVD-brenning.

09.03.04 10:05

Først, hvorfor skal du brenne dine egne DVD-er? Da CD-brenneren først kom endte vi opp bak et berg med egenbrente CD-er i et forsøk på å leke dj.

De fleste ble leie av umerkede CD-er som fløt overalt og halvfulle plater med musikk. Så hvorfor brenne DVD-er?

Ganske enkelt fordi ferievideoen eller lysbildeshowet ikke få plass på en enkelt CD. Men én DVD erstatter uten problem seks CD-er.

Kostnader er ikke lengre noen grunn til å gi avkall på fordelene med en DVD-brenner. Både selve brenneren og platene har falt kraftig i pris den siste tiden, og fortsetter å falle. Målt i lagringskapasitet er DVD-platene etter hvert faktisk blitt billigere enn blanke CD-plater.

Tre standarder – og så?
Ola Nordmann lar seg lett forvirre av de ulike standardene av DVD-brennere, men fortvil ikke. Med inntoget av kombi-spillere/-brennere er alt blitt mye enklere.

Mange tror det finnes fem ulike standarder: DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW og DVD-RAM. Dette er forkortelsene du finner på spillere og plater, men det er bare tre ulike standarder. DVD-R(W), DVD+R(W) og DVD-RAM. Pluss, minus og ram, med andre ord.

W står for om du kan skriver over platene flere ganger, og har ikke noe med standarden å gjøre.

Kombi-DVD-brennere er på full fart inn i markedet, og disse multitalentene leser og brenner to eller til og med alle tre formatene.

Neste side: De ulike standardene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag