RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik ødelegges slankekuren

Har du ikke lyst til å begynne en slankekur? For enkelte personer, er slankekurer rett og slett unaturlig.

(SIDE2): I ferien er det fristende å nyte ekstra gode middager, dessert hver dag og is når solen skinner.

Har du dårlig samvittighet med tanke på vekta? Føler du at du bør spise sunnere? Kanskje det ikke er noen grunn til det. Helsenettstedet Mozon.no har funnet frem en rekke slankefeller.

Her er noen grunner til at du like gjerne kan droppe hele slankekuren:

Du er en supersmaker
På samme måte som noen har bedre syn og noen har bedre hørsel enn andre, er det noen som har bedre smak. Men dette er ikke positivt. Supersmakere merker smaker i maten folk flest ikke kjenner. For eksempel synes de at mye frukt og grønnsaker har en bitter smak.

Du er sosial
Har du ofte middagsgjester? Da er det helt naturlig å spise usunt. Spiser du middag sammen med noen, vil du spise 35 prosent mer enn ellers. Hvis du har minst syv gjester ved bordet, vil du spise nesten dobbelt så mye som hvis du spiser alene, skriver Mozon.

Du har ikke sex
Hvis du ikke har sex regelmessig, vil du få mer lyst på mat. Mat- og sexlysten styres nemlig av det samme hormonet. Hvis du oppfyller lysten på det ene, minsker du lysten på det andre.

Du blir besatt
Det er dessverre naturlig å ha lyst på det vi ikke kan få. Har man lyst på sjokolade, men kan ikke få det, vil enkelte bli nærmest besatt av tanken på det «ulovlige».

Du er normal
Det er helt normalt å ha mer lyst på godsaker i sommervarmen. På gode dager, er det 86 prosent større sjanse for at du vil velge god og enkel mat. Grunnen til det, er at den gode maten gjør dagen din enda bedre, skriver Mozon.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere