RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik ødelegges slankekuren

Sist oppdatert:
Mange har forsøkt ulike mirakelslankekurer uten at det fungerer. Svært få mennesker, antageligvis ikke flere enn 10 til 15 prosent, klarer å gå ned i vekt og holde seg slanke, mener professor.

Forskerne tror nå at kroppen vår kanskje er forhåndsprogrammert til å tviholde på de ekstra kiloene, melder BBC ifølge Forskning.no.

Professor Jonathan Seckl fra Edinburgh University mener at mange har en kropp som nekter dem å bli tynnere. Når kroppen legger på seg endrer den selvbilde, og etter en stund oppfattes den nye vekten som normal. Når kroppen så settes på slankekur, tror den at den svever i livsfare. Dermed prøver den med alle midler å få tilbake de tapte kiloene.

- Når overvektige prøver å slanke seg blir de umiddelbart sultne, og kroppene reagerer som om de skulle være 30-kilos sveklinger, sier Seckl.

Sammen med 25 andre forskere skal han nå gjennomføre en stor undersøkelse for å finne ut hvilken rolle hjernen spiller når folk blir feite. Håpet er å finne tips til hvordan man kan lage slankemedisiner. En av ideene er å overstyre hjernens kontrollsystemer, for å få fettcellene til å brenne flere kalorier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere