RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik dokumenterer de Assad-regimets overgrep

Foto: Digital Globe (Ap)
Sist oppdatert:
Amnesty bruker satellittteknologi for å dokumentere angrepene mot sivilbefolkningen.

Ny teknologi gir menneskerettighetsorganisasjoner sterke kort på hånden. Nå bruker Amnesty satellittbilder for å dokumenter angrepene mot boligområder i Syria.

Kraftige angrep mot Homs
Fredag meldes det at syriske sikkerhetsstyrker sender nye bomber mot byen Homs. Angrepet skal være det kraftigste på to uker.

- Dette er det mest voldelige på to uker. Dette er utrolig; det er ekstrem vold av typen vi ikke har sett før. De avfyrer i gjennomsnitt fire raketter i minuttet, sier Hadi Abdullah ifølge NTB. Han tilhører opposisjonen i landet.

- Venter på å dø
Aktivister sier folk i byen venter på å dø - enten av sult eller bomber, melder Al Arabiya på Twitter.

Torsdag vedtok et stort flertall i FNs hovedforsamling en resolusjon med krav om at voldsbruken i Syria må opphøre umiddelbart.

Legger ut satellittbilder
Et av satellittbildene tatt torsdag - lagt ut på Amnesty USAs nettside og hentet fra DigitalGlobe - viste tykk, svart røyk stige til værs etter en eksplosjon i en rørledning i Baba Amr-distriktet i Homs. Dette er nabolaget som har opplevd noen av de kraftigste angrepene fra regjeringsstyrkene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere