RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik endte første dag med førerkort

Foto: Kai Nikolaisen (Lofotposten)
Sist oppdatert:
Bilføreren ble innlagt på sykehus etter en utforkjøring onsdag kveld.

Litt før midnatt, natt til torsdag, fikk politiet melding om at en bil hadde kjørt av veien i Kråklia på Vestvågøy i Lofoten, skriver Lofotposten.

Bilen var på tur mot Valberg og i en knapp sving har sjåføren mistet kontroll over bilen som etter en kort flyvetur havnet på et jorde nedenfor veien.

- En Up-patrulje som var i nærheten ble sendt til stedet. Da de ankom var sjåføren, en gutt i slutten av tenårene, brakt til sykehuset. Vi har fått opplyst fra sykehuset at han ble innlagt til observasjon, men skal kun ha pådratt seg mindre skader, sier lensmann Asbjørn Sjølie.

Mammas bil
Han forteller at politiet tok kontakt med eier av bilen.

- Det viste seg at det var gutten sin mor som eide bilen. Gutten hadde kjørt opp til sertifikat samme dag som uhellet skjedde, forteller lensmannen som sier at de har opprettet sak for mulig brudd på vegtrafikklovens paragraf 3.

Etterforskes
Det er 80 kilometers sone på fylkesveien der ulykka skjedde.

- Kan høy fart være en av årsakene?

- I denne type trafikkuhell kan for høy hastighet være en årsak, men jeg må understreke at vi ikke har konkludert i denne saken, men vi har mistanke om at han ikke har vist nok aktsomhet.

- Er det mistanke om kjøring i ruspåvirket tilstand?

- Nei.

- Er førerkortet beslaglagt?

- Nei. Som sagt er saken fortsatt under etterforskning, og vakthavende politijurist vil i løpet av torsdag ta stilling til om førerkortet skal beslaglegges, opplyser lensmann Asbjørn Sjølie til Lofotposten torsdag formiddag.

Les flere saker i Lofotposten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere