RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er "Ringenes Herre - Atter en Konge"

Sist oppdatert:
Nå kan du hoppe rett inn i handlingen under slaget ved ”Helm`s Deep” og fortsette der film nummer to sluttet. Her er vår vurdering av ”Atter en Konge”

Med spillet basert på den siste av ”Ringenes Herre”-filmene klarer EA det igjen. Akkurat som med ”To Tårn” har de presset god, interaktiv underholdning utav en filmlisens.

”Atter en Konge”-spillet begynner rett før film nummer to skal gi seg, under slaget ved ”Helm`s Deep”. De første skoene man trår inn i er Gandalfs, og etter en relativt lang filmsekvens befinner man seg midt oppi kampens hete. Overgangen mellom film og spill er relativt tydelig, men blir gjort såpass elegant og uten pauser at en ikke legger merke til det før orker befinner seg på alle kanter

Tre historier
Når så denne oppgaven er unnagjort, kan man velge å fortsette som Gandalf eller bytte over til enten Aragon, Gimli og Legolas eller Frodo og Sam sine respektive historier. Etter endt eller mislykket forsøk på et oppdrag kan man bytte igjen, så her står en fullstendig fritt. Felles for de tre grenene er at de gir oss muligheten til å delta i ulike hendelser hentet fra filmen, en utrolig motivasjons- og underholdnings-faktor. Mye takket være den vakre grafikken og det flotte lydbildet får man følelsen av å kjempe side om side med de andre medlemmene av brorskapet.

”To Tårn”, som kom før jul i fjor, fikk en del kritikk for å kun dreie som om det og drepe flest mulig fiender. Nå skal jeg ikke si at ”Atter en Konge” går ut på noe særlig annet, men denne gangen har i hvert fall EA gjort prosessen litt mer interessant. Utviklerne har inkludert et rollespillelement, noe som betyr at figurene dine stadig utvikler seg. Og for å skaffe mange utviklingspoeng nytter det ikke bare å slåss, man må fighte med stil. Kombinasjoner og ulike spesialangrep er nøkkelen til dette. Ting man trenger trening for å benytte seg av.

Litt kort holdbarhet
Enspillerkampanjen har ikke verdens beste holdbarhet, sluttsekvensen vil rulle før kvelden på dag tre. Men hvis du er av typen som liker å utforske, inneholder denne tittelen flere muligheter. For det første kan du, når hele spillet er unnagjort, velge hvilken som helst figur på alle oppdragene. I tillegg til de tidligere nevnte, er flere bonusfigurer inkludert (men hvilke det er har jeg ikke hjerte til å si). EA har også lagt ved en ”Co-op”-modus, muligheten til å kjempe side om side med en kamerat.

Verdt sin vekt i gull
”Ringens Herre: Atter en Konge” er ikke den mest realistiske gjengivelsen av historien. Her er det non-stop action og underholdningen har tatt plass i førersetet. Selv om de mest innbitte Tolkien-fans antakeligvis ikke vil like dette spillet, holder det i lange baner for oss andre. Glimrende grafikk, utrolig underholdningsverdi, mye å gjøre og muligheten til å kjempe side om side med de andre heltene fra filmen er verdt sin vekt i gull. En litt dårlig holdbarhet gjør at spillet ikke når helt til topps.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere