*Nettavisen* Nyheter.

Slik er det å være kjent

Jentepanelet diskuterer denne uken hvordan det er å bli gjenkjent på gata og fordelene ved å ha et kjent ansikt. Se bilder av panelet.

20.03.06 14:49

(SIDE2): Denne uken er det leserne som har sendt inn spørsmålene til jentepanelet. De fleste lurer på hvordan det er å ha et kjent ansikt, hvordan det føles når media skriver noe som ikke er sant og om det er noen fordeler ved å være kjent.

Jentepanelet består av de tidligere Idol-deltakerne Andrea og Maren, Top Model-deltaker Kristine og programleder for Interaktiv Frokost på TVNorge, Laila. Les mer om panelet her.

Er det plagsomt å få oppmerksomhet hele tida, at folk stirrer på dere?

Maren: - Når folk kommer bort og er hyggelige, er det ingenting som er mer koselig!

Andrea: - Jeg kan ikke akkurat si at jeg får så mye oppmerksomhet. Når folk kjenner meg igjen blir jeg bare glad for at de husker meg og at jeg alltid lo så mye.

Kristine: - Uvant er det, men ikke direkte plagsomt. Merker bare hvor fort jeg rødmer når det kommer bort folk som forteller at de fulgte med og synes det var så moro oogså videre. Oftest blir jeg skikkelig satt ut, for det skjer alltid når jeg er uforberedt, og det ender med at jeg bare blir stående å rødme og prøver å få stammet frem noen ord, og finner det bare skikkelig pinlig, «hehe». Jeg har fått beskjed av venninner og lignende at jeg burde øve inn en setning, men kommer aldri på den når jeg står der...

Laila: - Det er, som alt annet, noe man blir vant med. Dessuten har jeg selv valgt å være på TV, så det er en del av greia det. Dessuten bruker jeg selv å sitte på cafè alene å bare observere mennesker, og hvis andre vil se på meg må jeg nesten bare akseptere det.

Noen ganger blir det skrevet noe om dere i aviser og blader som ikke er sant, hva synes dere om det?

Maren: - Ja, det er ikke noe særlig i det hele tatt. Jeg har reagert flere ganger på hva som er blitt skrevet i forhold til hva som er blitt sagt, eller kanskje ikke sagt. Det er så personlig med intervjuer, mennesker lærer deg å kjenne gjennom det. Det kan bli utrolig leit, for det rammer ikke bare deg, men også familien din.

Andrea: - Det skjer jo det.Det spørs helt hva de skriver, men i mitt tilfelle har det ikke skjedd så store misforståelser. Så lenge man selv vet hva som stemmer, er det ikke så farlig hva som blir skrevet.

Kristine: - Vi er i en bransje hvor det blir satt nye rekorder, nesten hver dag, for hvor mye usant som blir skrevet. Alt handler om å bli sett og dette gjøres på så ufattelig mange måter. En skikkelig skandale for den slags skyld, kan fort bli nøkkelen inn og enda høyere opp. Vel å merke har jeg ikke blitt utsatt for noe sånt noen steder, så vidt jeg vet, men det er uansett viktig å tenke at de som vil får sluke det, men du og dine vet best.

Laila: - Har bare opplevd det en gang, og det var temmelig kjipt kan du si. Journalister er eksperter på å vinkle saker slik de ønsker, men til slutt er det jo vår jobb som lesere å være kritiske. Begynn å ta ting med en neve salt, og boikott useriøse aviser og blader.

Tenker dere alltid på hvordan dere ser ut før dere går ut?

Maren: - Jeg må innrømme at jeg er mer opptatt av det enn hva jeg var for noen år siden. Men jeg går ofte uten sminke.

Andrea: - Nei, det gjør jeg ikke. Gjorde ikke det før, så hvorfor gjøre det nå. Jeg går akkurat som jeg vil!

Kristine: - Det er èn setning som virkelig har lagt seg på hjernebarken etter Paris: «ALWAYS look as a model, even if you're going to the shop next door, ALWAYS look as a model!» Selv om den sitter fast og står på repeat i topplokket, er jeg absolutt ikke så dramatisk og forfengelig. Tror heller at denne setningen virkelig gjelder når du er ute å jobber utenlands. Da dreier alt seg om å bli sett!

Laila: - Nei, er veldig lite fin på det. Liker som alle andre å føle meg vel, og gjør det som skal til for at jeg skal gjør det. Verken mer eller mindre.

Hva er drømmejobben din?

Maren: - Jeg kunne drømt om å åpne en bilforretning med mine favorittbiler.

Andrea: - Min store drøm er å bli en god skuespiller og sanger, det er noe jeg brenner for.

Kristine: - Å jobbe som modell er virkelig drømmejobben min. Derfor jobber jeg utrolig mye for dette og tar alt veldig seriøst. Jeg har ikke fått muligheten til å dra ut i den store verden enda, men jobber på spreng for å få det til nå.

- Det kan slå begge veier. Enten: «Å, så kult det er henne», eller «hun tror hun er noe skikkelig stort!»

Laila: - En dag kommer dere til å se på «Laila Robe Bantii Tafary Undlien Ludvigsen – Show» hver eneste dag. Kan ikke si noe mer, da kommer du, du, og du til å stjele ideèn!

Hva er fordelen ved å ha et kjent ansikt? (kommer du lettere inn på utesteder, får du rabatt i butikker eller lignende)

Maren: - «Hehe», ja.«Hmm», det er positive og negative sider med det meste, så det kan slå begge veier det. Enten: «Å, så kult det er henne» eller «hun tror hun er noe skikkelig stort noe». Så det kommer alt an på hvilken oppfatning vedkommende har av meg.

Andrea: - Under Idol fikk jeg litt rabatter, nå er det tilbake til det normale.

Kristine: - Eneste fordelen er at man får en liten sjans til å bli sett, og får muligheten til å «selge seg sjøl». Når det kommer til utesteder er det nok til en viss grad lettere, ikke nødvendigvis, men har hendt. Rabatter i butikker og sånn er ikke kjent for meg, med mindre jeg ikke har en avtale i sammenheng med jobber og diverse. Ordentlige kjendiser får nok flere tilbud om dette.

Laila: - Sikkert mange med et litt kjent ansikt som er flinke til å utnytte det, men kan vel ikke påstå at jeg gjør det. Skjer det at man slipper en kø her og der, så er jo det bare hyggelig. Det synes vel alle. Rabatter skjer sjeldent du. En gang fikk jeg gratis drikke på Peppes i Molde. Da ble jeg satt ut, og veldig takknemlig. Ja, en annen gang var den en jente som gav meg et smykke på et utested i Sarpsborg, og det bruker jeg så ofte som mulig. Jeg er egentlig ekstremt heldig, slo det meg nå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag