Slik er det perfekte ansikt

Se hvordan du kan trikse deg til perfekte ansiktstrekk.

18.02.10 10:29

(SIDE2): Noen gjennomgår ekstreme operasjoner for å bli perfekt, mens andre er født med et vakkert ytre.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Forskere har lenge prøvd å finne det perfekte ansikt, og påstår at det er visse trekk som blir sett på som mer attraktive enn andre. Den amerikanske avisen AOL har funnet fram til de ansiktstrekk som blir ansett som de perfekte, og vi forteller deg også hva du kan gjøre for å få dette utseendet.

Symmetri
Ifølge den plastiske kirurgen Dr. Andrew Jacono, er ansiktsymmetri en av de beste indikatorene for å avgjøre hvor attraktiv noen er. Når den ene siden av ansiktet, er et speilbilde av den andre signaliserer det helse, styrke og fertilitet. Denzel Washington er en av de heldige, som har et symmetrisk ansikt.

Slik får du det: Man kan lure på om årsaken til at ansiktsoperasjoner er så populært er for å få mer symmetri i ansiktet. Du har iallefall muligheten til å legge deg under kniven for å få ansiktsimplantater, injeksjoner og skulptureringer for å få bedre balanse i ansiktet. En asymmetrisk hårklipp kan skjule et ujevnt ansikt, og er kanskje noe billigere enn å foreta ansiktsoperasjoner.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Fyldige lepper
Fyldige lepper er et tegn på en kvinnes ungdommelighet og fertilitet. Høye østrogennivåer gjør at leppene blir fyldigere, men etter hvert som hormonnivået synker med alderen kan også leppene miste sin fylde.

Mange synes Scarlett Johanssons lepper er attraktive, og studier viser at fyldige lepper er assosiert med en person som blir ansett som estetisk vakker.

Slik får du det: For a skape illusjonen av fyldige lepper, bør du bruke en skinnende lipgloss. Matte farger kan faktisk få leppene til å virke mindre. Kosmetiske operasjoner er også mulig, og man fyller da leppene med fett eller en leppefyller.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Liten nese
Kvinner med babyansikt, eller små neser og store øyne, kan bli ansett som mer attraktive. Ifølge undersøkelser er årsaken til dette at de ser mer ungdommelige ut. Nicole Kidmans nese blir ofte sett på som den ideelle nesen.

Slik får du det: Du kan bruke kompliserte sminketeknikker for å lage skygger på nesen. A ha sideskill istedenfor midtskill vil også ta bort noe av oppmerksomheten mot nesen. Foruten dette er det ikke mye du kan gjøre med nesen din, om du ikke er villig til a legge deg under kniven.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Kurvede øyenbryn
Å ha lik balanse på øyenbrynene kan hjelpe til med a skape symmetri i ansiktet. Kurvede øyenbryn, slik som Eva Mendes har, definerer øyet, samt gi deg et umiddelbart øyeløft.

Slik far du det: Den letteste måten a forandre øyenbrynene på er a nappe eller vokse de. Du kan også ta et øyenbrynsløft.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Liten hake
En delikat V-hake, som det for eksempel Eva Longoria Parker har, er et annet baby-ansiktstrekk. Forskere har også funnet at en spiss, smal hake ser mer feminin ut enn en mer firkantet hake som blir ansett som mer maskulin.

Slik far du det: A ha mye volum i håret, og å ha det lengre enn haken skaper en effekt som gjør at haken ser mindre ut. Du kan også gjennomgå operasjoner for å permanent forandre hakestrukturen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Sterk kjeve
For menn er en firkantet kjeve, som Matt Damons, et attraktivt trekk. Det viser maskulinitet og dominans, noe som i følge undersøkelser er viktige trekk for å tiltrekke seg en partner. Dette er fordi en manns kjeve øker i størrelse under puberteten på grunn av høye testosteron nivåer.

Slik far du det: Ved hjelp av plastiske operasjoner kan du nesten få den haken du ønsker deg, men da må være villig til å ta risikoen en operasjon medfører.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Ren hud
Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at en klar og rynkefri hud, som for eksempel Charlize Therons, er den ideelle hudtypen. Faktisk er det slik at en klar og jevn hud, er avgjørende når man ser på hvor attraktivt et ansikt er.

Slik får du det: Det er viktig å tilføre huden nok fuktighet, samt beskytte den mot solens skadelige stråler. Om du allerede har problemer med huden kan kjemiske peels, microdermabrasion og andre metoder tilpasset ansiktet hjelpe.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Store og klare øyne
Store skinnende øyne, som Mena Suvaris, blir ansett som attraktive. De er dominerende trekk ved et babyansikt, og indikerer høye østrogennivåer. Øynene er også noe av det første vi legger merke til i andres ansikter, og skaper derfor et umiddelbart inntrykk.

Slik får du det: Buede øyenbryn, glinsende øyenskygge, buede øyevipper og mascara kan hjelpe til med å åpne øynene. Man kan også legge seg under kniven og fjerne eventuelle hudfolder som ligger over øyet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Velproporsjonerte øyne
Forskere har kommet fram til at øyne som er litt langt fra hverandre blir ansett som mer attraktive enn øyne som er veldig nær hverandre. catherine Zeta-Jones er et eksempel på noen med velproposjonerte øyne.

Slik får du det: Selv om det er sminketeknikker man kan benytte seg av for å skape en illusjon av at øynene er lengre fra hverandre, er det ikke noe man kan gjøre for å permanent flytte øynene. Om du vil skape en illusjon med sminke, bør du unngå mørke skygger i øyekroken.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Stella Pictures

Stor panne
Tyske studier viser at store panner, slik som Tyra Banks har, blir ansett som mer attraktivt på kvinner fordi det bidrar til å skape et inntrykk av et babyansikt.

Slik får du det: Å sørge for at håret ikke ligger i pannen fremhever pannen. Du kan også legge deg under kvinnen og foreta et øyebrynsløft, da du øker størrelsen å pannen ved å løfte huden bakover.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Hvite tenner
Et skinnende smil, som Bon Jovis, kommuniserer helse og ungdommelighet. Når man blir eldre kan emaljen bli slitt bort, og avsløre det mørkere vevet under. Røyking, noen medisiner og mørke drikker kan også misfarge tennene.

Slik får du det: Å unngå kaffe, vin og annen mat som kan misfarge tennene, er det ideelle, men kan virke umulig. Men det er ingen grunn til å bekymre seg. Du kan lysne tennene ved å bruke spesialprodukter som skal gjøre tennene hvitere. Du kan også lysne tennene hos tannlegen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Om du lurer på om du er i besittelse av noen av disse, eller andre, kjendisers ansiktstrekk kan du laste opp et bilde på MyHeritage.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.