Slik er ekte mannfolk

Foto: (Thinkstock)

Ti myter om maskulinitet står for fall. Eller?

06.06.11 19:50

(SIDE2): Har du lyst å vite hvordan mannfolka tenker om forhold og kjæresteri? Hva er bedre enn å konferere med herrebladene der ute.

En av våre favoritter er Ask Men, som stadig forteller hvordan det tyngre kjønn tenker. Nå har de laget en liste over 10 myter om maskulinitet - en liste som kanskje kan gi litt insikt i hvordan gutta tenker om seg selv - og om seg selv med en dame i livet.

Ekte menn lyver til dama
Å lyve skal ikke være en enkel ting å gjøre - så sant man ikke har gått helt Jersey Shore og latt brunkremen trenge inn i huet. Det er skummelt hvordan enkelte av rasen setter sin ære i å kunne lyve troverdig, heller enn å føle anger dersom de har sagt noe løgnaktig.

Ekte mannfolk tar ansvar for sine feil og handlinger, og sier dama sannheten. Vi er helt enige så langt - men Ask Men mener at slike mannfolka ofte er single...

Ekte mannfolk blir drita
Jo mer man raskest mulig klarer å svelge unna av øl og sprit, jo tøffere kar er man. Banke nedpå så mange ølbokser som mulig, før man neste dag våkner opp i fosterstilling, krøllet rundt dassen. Vi damer hadde kanskje foretrukket at han holdt seg til et par drinker, mens han koser oss på ryggen.

Hva gutta selv mener dersom de må velge? Vanskelig valg....

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ekte mannfolk ser fotball
Menn har et utpreget konkurranseinstinkt - det skal løpes fortest, hoppes høyest, slå hardest og brøle høyest. Inn under her kommer også hvem som har kjappes radiostyrt bil eller klarer å fise lengst (tidsmessig, ja...)

Ask Men mener at fotball dog er ganske så pysete - og at det er ishockey som er det tøffeste av det tøffe. Vi mener selvsagt at begge deler er helt mannfolkete nok - så lenge det går på en annen kanal enn den som står på...

Ekte mannfolk mener salat er kaninfor
En blodig biff, hauger av poteter og deilig saus? Hva er mer forlokkende dersom mannen kan velge middag. Men selv mannfolka nå til dags vet at det lønner seg å spise grønnskaer også - med tanke på helseplagene.

Dessuten - hva er poenget med å være ekte mannfolk, dersom man er ekte død mannfolk?

Ekte mannfolk reiser i følge
Utdrikningslag, gutteturer, heisaturer... Ekte mannfolk opptrer i flokk, uansett hva målet er (oftest innebærer det inntak av store mengder alkohol og forsøk på å få seg noe.)

Men det skjer altså sammen med resten av gjengen. For det finnes også de som er ensomme ulver der ute - de som ikke er med på festmoro, men i stedet planlegger hvordan de skal klare å ta seg over sydpolen eller andre halsbrekkende ekspedisjoner på egenhånd.

Ifølge Ask Men, er det ikke noe som er mer ekte mannfolk enn det.

Ekte mannfolk puler rundt
Å våkne opp på et fremmed sted, med en fremmed dame (ikke et glansbilde av arten heller) er ikke helt ukjent for mange menn, der han er på vill jakt etter klær som ligger gjemt under sofaen, med bankende hode og kvalm av nervøsitet for at kvinnemennesket skal spørre om et nytt treff. Før det bære hjemmover i selvforakt, livredd for at kompisene skal ha sett sjekkingen og at dere dro avsted i taxi sammen.

Men (heldigivs kanskje) - det er ikke noe mannlig ved å herje rundt på one nights og miste selvrespekten, mener Ask Men.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ekte mannfolk har sin egen stil
Den metroseksuelle mannen gjorde sitt til at mange menn følte seg uvel, presset inn i lyserosa dresser og med hårløs hud. Resultatet ble en motreaksjon, der skitne jeans, hullete t-skjorter og gamle sko ble et must for å understreke hvor maskuline de er.

Men som Ask Men sier - og som vi her i Side2 stemmer hjertens enig i - ta en titt på Brad Pitt, George Clooney og David Beckham...

Ekte mannfolk spanderer
Det sies at penger kan kjøpe alt - unntatt lykke. Menn lærer i tidlig alder at de skal forsørge - kone og avkom - og seg selv. Derfor er det å bruke penger forbundet med det å være maskulin.

Sannheten er at ekte mannfolk er trygge nok på seg selv til å forfølge sine lidenskaper, uansett hvor mye eller lite de tjener.

Ekte mannfolk ser ut som Ronnie fra Jersey Shore
Gutta i Jersey Shore er brune, veltrente - og stokk dumme. Så selv om man kunne tenkt seg større bisceps, så er det andre ting som også avgjør - hva med evnen til å lese mer enn Donald?

Ekte mannfolk slåss
Enkelte menn sverger til vold for å vise hvor maskuline de er - uforståelig for de fleste, takk gud.

Ask Men hevder retten til å forsvare seg selv eller de man er glad i, men å plante knyttneven i ansiktet til noen fordi man ikke liker sveisen deres - eller fordi man liker å se andre knekke sammen i smerte - er ikke mandig.

Det er idiotisk.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.