RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er GTA på PSP

Sist oppdatert:
«Grand Theft Auto: Liberty City Stories» er det teknisk mest avanserte håndholdtspillet noensinne, og det beste du får tak i til PSP.

Det første du tenker når «Grand Theft Auto: Liberty City Stories» ruller over skjermen er «wow, hvordan har utviklerne fått til det her?».

For dette er «Grand Theft Auto» på PSP, Rockstar har ikke tatt en eneste snarvei. Du kan gjøre hva som helst, hvor som helst og når som helst.

Spennende fortelling

Historien i «Liberty City Stories» tar for seg mafia-fyren Toni Ciprianis vei mot toppen i det kriminlle miljøet i Liberty City.

Bortføringer, drap, dop og heftige biljakter er bare noen av ingrediensene i den lange og spennende fortellingen. Akkurat som seriens andre spill er ikke «Liberty City Stories» over på en kveld (eller tre).

Les også: Slik låser du opp de råeste våpnene .

Rockstar har tilpasset spillet til en håndholdt konsoll. De fleste oppdragene tar mellom fem og seks minutter å klare, så du trenger ikke spille lenge for og komme videre.

Dessverre har dette en ulempe, akkurat som i tv-serien «Lost» tar det en stund før det skjer noe og innimellom sitter du med en følelse av å gjøre noe for ingenting. Ofte må det en god del oppdrag til før historien går videre.

Likner på «GTA 3»

I tillegg til historieoppdragene inneholder «Liberty City Stories» mye du bare gjør hvis du har lyst.

Rockstar har implementert en rekke nye småspill, blant annet kan du jobbe som bilselger og søppeltømmer.

Den store byen inneholder også en haug hemmeligheter og severdigheter. Vi har mer enn en gang tatt oss selv i å bare cruise rundt og se på de imponerende omgivelsene.

Dessverre er Liberty City nesten den samme som i «Grand Theft Auto 3». Omtrent det eneste som skiller de to fra hverandre er utseendet på noen av bygningene.

Rockstar har prøvd å kompensere for dette ved og gi oss tilgang på ting vi ikke hadde i «Grand Theft Auto 3». Men selv om det er herlig å fyke gjennom byen på motorsykkel sitter jeg ofte med følelsen av og ha sett det samme før. Bokstavlig talt.

En opplevelse

Men det klarer ikke å ødelgge den opplevelsen «Liberty City Stories» er.

Frihetsfølelsen er like tilstede som i de andre «Grand Theft Auto»-spillene og følelsen av å være slem minst like god. Jeg koser meg der jeg gjør gatene i Liberty City utrygge.

At grafikken er nydelig, kontrollen veldig god (minus et tidvis irritrende siktesystem) og musikken stemningsskapende er prikken over i-en.

Det beste på PSP

Med «Grand Theft Auto: Liberty City» gir Rockstar oss det teknisk mest imponerende håndholdtspillet noensinne.

At de har klart å klemme et så avansert spill som «Grand Theft Auto» inn på en håndholdt konsoll er en bragd i seg selv. Og at spillet er knakende godt, gjør alt enda bedre.

«Grand Theft Auto: Liberty City» er det desidert beste PSP-spillet til nå. Anbefales!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere