RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er London etter terrorplanene

Sist oppdatert:
De fleste flyselskapene som opererer som normalt fra London etter avsløringene av terrorplanene, men vær tidlig ute.

(SIDE2): Flytrafikken går ganske normalt nesten to uker etter avsløringene, men de enorme sikkerhetstiltakene gjør at det fortsatt kan bli lange køer.

Kom tidlig

- Vi åpner innsjekkingen tre timer før avgang og jeg anbefaler ovenfor våre kunder at de er her allerede da.

Det sier Ryanairs sjef for Nord-Europa, Wilhelm Hamilton, som ber reisende ikke legge inn marginale tidsmarginer.

- Vi stenger innsjekkingen 40 minutter før avgang, men sikkerhetskontrollen tar lengre tid enn som så i dag. Den som kommer i siste minuttet rekker ikke flyet, sier Hamilton til Expressen.

Forbudet mot flytende veske, gel-produkter og spraybokser når man forlater London gjelder fortsatt. Selv lippgloss får ikke være med i håndbagasjen. Så her gjelder det å være forberedt, også når taxfree-butikkene lokker med sine tilbud.

Les også: Sminkeforbud på fly

Normalt fra Gardermoen

For British Airways begynner lufttrafikken å komme seg på tilbake til normalen. Fra Gardermoen går alt som normalt, opplyser flyselskapet.

Det kan allikevel lønne seg å sjekke innom flyselskapenes nettsider om man skal til Storbritannia eller USA. Her kommer det oppdateringer kontinuerlig.

Store tap

BA og Ryanair er de to flyselskapene som ble hardest rammet av terrortrusselen. Nå vurderer de begge å kreve erstatning for sine økte kostnader og tap etter de kaotiske døgnene etter 10. august.

Bare BA har så langt kansellert 1100 flyavganger. Kaoset har kostet flyselskapet mer enn 500 millioner kroner, mener enkelte analytikere BBC har snakket med.

«Vanlig» terrorfrykt

I Londons gater er det lite som er forandret etter de omfattende terrorplanene.

- Norske turister og ikke minst britene selv har vent seg til at det stadig ligger en viss terrorfrykt i luften, ikke bare i London men over hele Europa og verden forøvrig. Men i stedet for å bli redd for at en eventuell terroraksjon skal ramme akkurat deg tenker mange helt motsatt, nemlig at terroristene ikke skal få vinne, sier Ole Andreas Auflem, redaktør for nettstedet DinLondonGuide.no.

- Nettopp derfor er det lite som er annerledes i bybildet i London nå i forhold til for noen få uker siden, før angrepet ble avverget, mener han.

Les også:

Førstehjelp på flyplassen

Sikkerhetsnivå nedgradert

Alt om terror-avsløringen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere