RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er nye Facebook

Sist oppdatert:
Endelig kan alle sjekke hvordan Facebook blir seende ut i fremtiden.

Ryktene har gått i lang tid om Facebooks forestående redesign, som skal gi et brukergrensesnitt som skal få fokuset vekk fra alle applikasjoner som nærmest er i ferd med å ødelegge hele tjenesten.

Det nye designet er i en konstant utvikling, og har vært åpent for en svært begrenset testing de siste ukene. Helt feilfritt har det riktignok ikke gått. Som Nettavisen har skrevet om tidligere så fikk brukere blant annet tilgang til skjult informasjon ved en glipp i sikkerhetsløsningen til tjenesten.

Fremstår nesten som et program
Men nå er nye Facebook åpent for testing fra hvem som helst, og det er åpenbart at den nye utgaven er enda mer dynamisk enn forgjengeren. Facebook fremstår nå mye mer som et fullverdig program enn en nettside, noe som definitivt forbedrer brukeropplevelsen.

Utover at tilleggsapplikasjoner når er gjemt bort i profilen, har det nå blitt betydelig enklere å dele innhold, lage notater og lignende, og det har blitt et mye større fokus på visning av nyheter fra venner.

Nyheter og innlegg på «veggen» er også det som står i fokus når du går inn på venners profiler. Det betyr at det er slutt på tiden da du måtte bla deg gjennom dusinvis av applikasjoner for å finne det du egentlig ville se.

Test ut selv!
Du kan selv teste ut det nye designet ved å legge «new» inn i adressen til Facebook: www.new.facebook.com.

Foreløpig fremstår den nye utgaven betydelig tregere enn den vanlige utgaven, men vi regner med at dette endrer seg når de ruller ut den nye utgaven for fullt.

Hva synes du om endringene? Si hva du mener i diskusjonsfeltet under!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere