RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik er skattekrangelen

Sist oppdatert:
iMarkedet.no har gått igjennom skattekrangelen mellom norske myndigheter og de høyprofilerte investorene Robert Keith og Thomas Fussell. Hans Gude Gudesen er også involvert i skattekravet i hundremillioners klassen
iMarkedet.no har gått igjennom skattekrangelen som nå foregår mellom norske myndigheter og de to engelske investorene, Thomas Fussell og Robert Keith. I denne saken er også Opticom-forskeren Hans Gude Gudesen sterkt involvert, og benytter samme advokat som engelskmennene.

For engelskmennene er skattekravet, inkludert straffeskatt og renter, alene på 260 millioner kroner. Avgjørelsen i saken mot Hans Gude Gudesen er ennå ikke tatt.

Bakgrunnen

Bakgrunnen for saken er opsjonene og de rabatterte aksjene Gudesen og engelskmennene fikk i Fast og Opticom i årene 1998 til 2000. Saken oppsto etter et ettersyn fra ligningsmyndighetene i 2001.

Stridens kjerne er hvorvidt opsjonene skal føres som styrehonorar eller om dette er konsulenthonorar. Hvis dette er styrehonorar skal opsjonene skattelegges i Norge, mens hvis dette er konsulenthonorar skal dette skattelegges i hjemlandet. Dette opplyser Monica Sivertsen ved Oslo Ligningskontor på generell basis til iMarkedet.no.

Hun sier videre at dette er en vurdering fra sak til sak.

Har betalt skatt

De engelske investorene har betalt skatt for opsjonsaksjene i England. Dermed involverer skattesaken mellom Fussell og Keith og norske myndigheter også engelske skattemyndigheter.

De er på sin side steile på at skatten er korrekt betalt til England. Ifølge norske skattemyndigheter er imidlertid skatten Fussell og Keith har betalt til England en lavere sum enn det norske myndigheter krever.

Hans Gude Gudesen sier til iMarkedet.no at han ikke ønsker å kommentere skattesaken, men Gudesen skal ikke ha betalt noe i skatt hverken i Norge eller i sitt nåværende hjemland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere