*Nettavisen* Nyheter.

Slik er Steven Spielbergs nye spill

Vi har testet spillet som gjør at du skulle ønske du hadde enda flere venner.

11.05.08 00:44

(Spillmagasinet): Steven Spielberg har gjort mye rart, og nå har han laget et spill til Nintendo Wii.

Konseptet er utrolig enkelt: Du skal bygge, rive ned, skyte eller snurre på blokker for å gjøre forskjellige Jenga-lignende konstruksjoner til noe annet. Ok, det høres muligens litt komplisert ut. Vi lar to femåringer forklare det:

- Hva gjør du?
- Bare dra på den greia
- Ja, men hvis det ramler ned a?
- Da taper du.
- Ok

En annen spillmodus kan forklares av to fjortiser:

-Skal jeg lissom kaste den greia mot din greia, lissom?
-Ja, og når du lissom får ned alle mine greier lissom da
-Da?
-Da har du lissom vunnet.

Muligens banalt forklart, men spillet er så enkelt. Det tar enhver person, uansett spillbakgrunn, omtrent trettisyv sekunder å skjønne konseptene på de forskjellige nivåene.

Se bildene fra spillet her:
(Artikkelen fortsetter under karusellen)

27

Spillet har tre moduser: Play, party og create. Play er spillet for deg som ikke har mange nok venner. Party er mot flere spillere og Create lar deg lage dine egne nivåer.

Den siste kan vi begynne med og kun si en ting: Ikke siden Stunt Car Racer på Amiga har det vært så enkelt å lage dine egne ting. For deg uten forhold til det glimrende spillet kan vi bare si at det er så enkelt at selv bestemoren din vil skjønne hvordan det gjøres.

«Boom Blox» er som kokain, heroin, LSD, crack, koffein og nikotin i ett.

Enspillermodusen gir deg forskjellige utfordringer innenfor spillkonseptene (en haug med nivåer), utfordringer du kan ta med deg i partymoduset. For det er her spillet virkelig er glimrende.

Vi har tidligere sammenlignet spill du virkelig begynner å elske med crack, og det er dette spillet også: Kokain, heroin, crack, lsd, koffein og nikotin i ett. Fysikken i spillet er glitrende og du vil hele tiden prøve å finne ut hvordan du best mulig kan lirke ut en blokk ved å bruke Wii-kontrollen.

For her er det aller største poenget: Dette spillet vil ikke fungere på noen annen maskin. Wii-kontrollen er det som gjør spillet til det utrolige spillet det faktisk er. Enhver barnefest, ethvert vorspiel og enhver familiesammenkomst kan være hjem for en spillrunde med Boom Blox.

Grafikken og lyden er ganske svak, men det fungerer greit. Spillbarheten er en drøm, og hvis du først begynner å spille dette så vil du være hekta. Spesielt hvis du har venner nok.

Se gameplay fra «Boom Blox»;

HTML EMBED
video_embed(9179);

Se flere spillvideoer her

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.