*Nettavisen* Nyheter.

Slik er Tom Clancys nye skytespill

Som eneste norske medie ble Spillmagasinet invitert til Canada for å se på «Rainbow Six: Vegas 2».

06.02.08 09:12

MONTREAL (Spillmagasinet): Ubisofts kanadiske hovedkvarter er et enormt bygg. Den gamle fabrikken byr både på en haug labyrintlignende ganger og åpne områder hvor utviklerne jobber.

Før jeg rakk å høre noe jeg ikke skulle høre, ble de andre journalistene som var der og jeg dratt inn i et av de mange presentasjonsrommene. Det store lerretet viste de første bildene fra «Vegas 2» og utviklerne var mer enn klare for å fortelle oss om spillet.

Ikke fornøyde

Utviklertradisjon tro var ikke Ubisoft Montreal helt fornøyde med det første «Rainbow Six: Vegas»-spillet. I tillegg til alt de ikke fikk tid til å implementere, synes de at i hvert fall enspillerdelen var litt overfladisk.

Oppfølgeren lar deg spille gjennom hendelser fra før, under og etter det første spillet, og Ubisoft har ifølge seg selv jobbet hardt med både historien og hvordan de forteller den. Blant annet er de ulike delmålene i et oppdrag nå knyttet mye tettere opp mot selve handlingen.

På denne måten håper selskapet at historien blir mer involverende. Istedenfor å være en passiv tilskuer, spiller du deg gjennom fortellingen.

Levende omgivelser

«Vegas 2» foregår bare i Las Vegas og Ubisoft lover at omgivelsene både skal være mer varierte og levende. I tillegg til de vanlige kasinoene får du blant annet krige på ulike industriområder, og rundt omkring finner du folk fra politiet og andre etater.

Gjemmestedene er for øvrig ikke så trygge som de var før. I «Vegas 2» kan kuler fra enkelte våpen trenge gjennom ulike typer materiale, så du må hele tiden følge med og være klar for å flytte på deg.

Tilbakemeldinger

Hovedpersonen heter denne gangen Bishop og du får velge kjønn, hudfarge og mye annet. Ubisoft har gjort dette med det mål for øye at du blir mer knyttet til figuren din og lever deg inn i det som skjer.

Både laget ditt og fiendene har visstnok blitt enda gløggere og fått tilgang på mer avansert utstyr. Begge to kan nå for eksempel løpe fra gjemmested til gjemmested mens en medsoldat gir dekke, mens gutta dine også kommer med flere tilbakemeldinger og forslag til hvordan du kan løse situasjoner.

Takket være dette får du et bedre grunnlag å ta de mange taktiske avgjørelsene på, noe som trengs. Hver gang vedkommende som demonstrerte spillet glemte seg og ville leke helt, lagde de nådeløse fiendene hakkemat av han.

RPG-lite

Den største nyheten for dem som spiller alene er at nå får også de leke seg med forgjengerens flerspillereksklusive «Persistant Elite Creation»-system («PEC»). Figuren din tjener erfaringspoeng og stiger i rang hvis du spiller godt, og hver rang lar deg ta i bruk nye typer våpen og utstyr.

Utviklerne mener at det gamle systemet er veldig lite nybegynnervennlig, og «Vegas 2» sin variant av «PEC» gir deg blant annet beskjed om hva du har gjort og hvorfor det er bra. På den måten lærer ferskinger seg hvordan de spiller best mulig, mens erfarne spillere får en bekreftelse på at de vet hva de driver med.

Se hvordan PEC fungerer i praksis:
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED

Se flere spillvideoer fra «Vegas 2» her

Klikk på bildet for å forstørre.

Ulike typer belønning

Ubisoft har lagt til elleve nye våpen (blant annet M468) og spillestilen din avgjør hvilke du låser opp. For eksempel får de som liker nærkamp tilgang på pistoler og lignende, mens langdistansefansen blant annet kan se fram til ulike kraftige rifler.

Måten du tjener poeng på når du spiller alene og sammen med andre skiller seg for øvrig fra hverandre. I flerspillerdelen er det mer fokus på hvordan du jobber for laget, alene handler det om hvor godt du gjør det og om du tar de riktige avgjørelsene.

Samarbeidsmodus

Akkurat som de fleste andre moderne skytespill kommer «Rainbow Six: Vegas 2» til å inneholde en samarbeidsmodus. Medspilleren din kan komme og gå som han vil, og dere kan blant annet fortsette fra der hvor du er kommet i enspillerdelen.

Bortsett fra dette er flerspillerdelen i «Vegas 2» veldig lik den i forgjengeren, med unntak av de 13 nye kartene. Ubisoft vil ikke si hvilke det er, men avslørte at en rekke stammer fra de tidlige «Rainbow Six»-spillene.

Lovende

Vi fikk ikke spilt spillet og kan derfor ikke si noe om hvordan «Rainbow Six: Vegas 2» faktisk er, men det Ubisoft fortalte og viste fram lover godt. Hvis de får til alt de snakker om, kan fans av taktiske skytespill trygt glede seg til 28. mars.

Følg med på Spillmagasinet neste uke for et lengre intervju med Philippe Therien, en av dem som har designet spillet.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag