Gå til sidens hovedinnhold

Slik etterlyses savnede Anne-Elisabeth av Interpol

Etterlyses internasjonalt med fullt navn og bilde.

Artikkelen oppdateres.

Forrige uke ble Anne-Elisabeth Falkevik Hagen formelt etterlyst av Interpol. De går ut med fullt navn og bilde, og en beskrivelse av henne.

Den 68 år gamle kvinnen har vært antatt bortført mot sin vilje siden 31. oktober i fjor høst.

Politiet har svært få spor å gå etter, og offentliggjorde saken forrige uke, etter ti uker med hemmelig etterforskning.

– Anne-Elisabeth Hagen er etterlyst internasjonalt og godkjenningen er gjort. Vi har ikke utført dette tidligere da saken har vært gjenstand for en skjult etterforskning. Hun er etterlyst nå, nå som vi har gått ut med saken, opplyste politiinspektør Tommy Brøske til Romerikes Blad forrige uke.

Bakgrunn: Politiet mener kona til en av Norges rikeste er kidnappet

Skal være bortført fra badet

I etterlysningen fra Interpol gis blant annet informasjon om fullt navn, fødselsdato, fødested, høyde, hår- og øyenfarge og når og hvor hun sist ble sett.

Falkevik Hagen er gift med milliardæren Tom Hagen. 31. oktober ble hun sporløst forsvunnet. På morgenen eller formiddagen ble hun bortført mot sin vilje. Politiets teori er at hun ble kidnappet da hun var på badet i boligen. Det skal ikke være noe som tyder på at det er begått innbrudd i parets bolig.

Politiet har få spor å gå etter, selv etter at saken ble offentlig kjent onsdag forrige uke. Mandag, seks dager etter offentliggjøringen, har politiet fått inn 620 tips.

Torsdag offentliggjorde politiet også en overvåkingsvideo av tre personer de ønsker å komme i kontakt med. Men saken er verken styrket eller svekket.

Nettavisen omtalte også forrige uke at politiet har vært i kontakt med personer i det kriminelle miljøet på Østlandet. Brøske bekreftet fredag at opplysningene stemte.

Han ønsket derimot ikke å si noe om hva det har resultert i av informasjon.

Tips om mulige skjulesteder

Brøske sier også fredag formiddag at politiet ikke har vært i kontakt med mulige kidnappere, eller personer tilknyttet disse, det siste døgnet. Politiet kaller dem for motparten.

– Vi vet fortsatt ikke hvor Hagen holdes skjult. Vi vet heller ikke om hun har blitt holdt skjult på samme sted hele tiden. Skjulestedet kan være innenfor eller utenfor Norges grenser, sa Brøske på en pressekonferanse fredag.

Les også: Politiet ber folk se etter mistenkelige kjøp av kvinneklær

Blant de 620 tipsene politiet har mottatt er det kommet inn tips om navngitte personer og mulige skjulesteder i både Norge og i utlandet.

– Tipsene går blant annet på mulige skjulesteder (både i Norge og utenfor), ulike observasjoner, navngitte personer og hvem de to etterlyste personene fra videoovervåkingen er. Vi har ingen ytterligere kommentarer hva gjelder tipsenes innhold, sier etterforskningsleder Brøske i Øst politidistrikt i en pressemelding mandag morgen.

– De to personene fra videoovervåkingen er ikke identifisert, og vi er fortsatt svært interessert i tips om hvem de kan være, og hvordan de har kommet seg til Futurumbygget, sier Brøske.

Ber om flere tips

Den savnede Anne-Elisabeth Hagens ektemann Tom Hagen har kontor i Futurumbygget på Rasta, om lag 3,5 kilometer fra parets hjem. En syklist og to gående personer er fanget på overvåkingsvideoer utenfor bygget tidlig om morgenen 31. oktober i fjor.

Dette er siste dag noen var i kontakt med Anne-Elisabeth Hagen, og politiet antar at hun ble bortført denne morgenen eller formiddagen. Syklisten ble fredag sjekket ut av saken.

Politiet mistenker at parets bolig og Tom Hagens arbeidsplass ble overvåket i tiden fram til den antatte bortføringen, og har derfor jobbet med å komme i kontakt med alle de tre personene fra overvåkingsvideoene for å avklare deres status.

Brøske forteller videre at alle tipsene de mottar blir prioritert og vurdert, og at en rekke tips nå er blitt satt ut som konkrete arbeidsoppgaver.

– Politiet ber personer som måtte sitte på opplysninger, om å ringe tipstelefon 64 81 95 99. La politiet vurdere om tipset er relevant eller ikke, understreker han.

Vurderer søk i vann

Politiet ble varslet samme dag som Anne-Elisabeth Hagen (68) trolig ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar. På grunn av trusselen om at hun ville bli drept dersom politiet ble kontaktet, ble etterforskningen holdt hemmelig fram til onsdag forrige uke. Etterforskningen sto da i stampe, og politiet valgte å gå ut med saken i håp om å få tips og viktig informasjon.

Foreløpig står etterforskerne tilsynelatende fortsatt uten avgjørende informasjon på sentrale områder i saken. Ingen er så langt mistenkt, og det har kun vært begrenset kommunikasjon med motparten. Hagen kan holdes skjult både i Norge og utenfor landets grenser, og det er ikke kommet livstegn fra henne.

Politiet vurderer å gjøre søk i Langvannet som familiens bolig ligger vendt mot. Det var i helgen ikke avgjort når dette eventuelt er aktuelt.

Krav om løsepenger

Fredag meldte NRK nyheten om at ektemannen fant flere tettskrevne ark. Det er tidligere kjent at det er fremmet et pengekrav på ni millioner kroner, tilsvarende 86 millioner norske kroner.

Kidnapperne har fremmet kravet i kryptovalutaen Monero. For hver gang det kommuniseres med motparten må det betales penger.

Les også: Politiet stoppet alle turgåere i kidnappingssak

Det var også skrevet ned konkrete trusler på arkene i boligen til ekteparet Hagen, og Tom Hagen ble advart mot å kontakte politiet. Han kontaktet likevel politiet samme dag som konen ble bortført.

I jakten på kidnapperne har Øst politidistrikt brukt spanere til å oppsøke kriminelle miljøer, får Nettavisen opplyst.

Blant Norges rikeste

NRK omtalte fredag også at den aktuelle kryptokontoen er blitt opprettet like etter publisering av en artikkel der Tom Hagen ble nevnt. Han er blitt omtalt en rekke ganger.

Les også: Politiet har ikke fått livstegn fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen

I juli i fjor sommer omtalte Dagens Næringsliv at Hagen hadde tjente 174 millioner korner på kraft. I september i fjor omtalte Kapital at Hagen var nummer 172 i oversikten over Norges rikeste.

I oversikten er han oppført med en nettoformue på 1,7 milliarder kroner. Tom Hagen har slått seg opp som milliardær på strøm og eiendom.

Det er usikkert hvilken artikkel som knyttes til opprettingen av kryptokontoen.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken