RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik fantaserer din partner om utroskap

Sist oppdatert:
Kan du eller din partner komme til å være utro? Fire av fem menn og to av tre kvinner leker med tanken på utroskap, ifølge en ny svensk meningsmåling. Si din mening.

Aftonbladet har gjennomført en uhøytidelig meningsmåling på sine nettsider, og 20.311 lesere deltok. Svarene viser at utroskapstanker er betydelig vanligere hos menn enn kvinner.

- Det er viktig å skille mellom tanke og handling, sier psykoterapeuten Gunnel Brander psykoterapeut på RFSU, Riksforbundet for Seksuell Opplysning.

SI DIN MENING:
Drømmer du om å være utro?
Hver dag ...
Ja, av og til
Nei, selvsagt ikke
Hmm, jeg er singel

Se resultat

Tjue prosent av mennene i meningsmålingen tenker daglig tanken på å være utro. En av fire tenker dette en gang i uken. Blant kvinnene får 12 prosent i utrohetstanker hver dag, mens fjorten tenker tanken en gang i uken.

- Det betyr ikke at menn har større anlegg for utroskap enn kvinner. Tanken på utroskap innebærer ikke nødvendigvis at vi vil ha sex med en annen person enn vår partner, sier Brander.

Tabu for kvinner
Ingenting tyder på at menn og kvinner har ulike behov for mengden av seksuell tillfredsstillelse. At de svarer så ulikt har andre årsaker, tror Gunnel Brander.

- Mine daglige erfaringer av å jobbe med menn og kvinner viser at retten til å leve ut sin seksualitet er et større tabu for kvinner enn menn. Svarene sier nok mest om hvor lett eller vanskelig det er å tillate oss å fantasere om sex, sier hun.

Ifølge Brander er det helt normalt med daglige fantasier om utroskap:

- Ja. Fantasien er viktig for vårt velvære, og det er klart andre personer enn partneren kan egge vår seksualitet. Det trenger ikke si noe som helst om forholdet eller at man virkelig ønsker å være utro.

Bør holdes hemmelig
Normalt eller ikke - å fortelle partneren om utroskapstankene bør du ikke gjøre.

- Nei, det er å gå for langt. Noe må man få lov til å ha hemmelig – selv for partneren. Ellers kan det lett oppstå unødvendige konflikter.

Selv om mennene i meningsmålingen oftere tenker på utroskap, viser Aftonbladets meningsmåling at flere kvinner faktisk har «tatt steget».

- Utroskap skjer aldri tilfeldig. Statistikk viser at kvinner oftere enn menn forlater partneren når det blir problemer i forholdet, sier Brander.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere