Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du bedre hotellrom - helt gratis

Her er tipsene.

Du har kanskje opplevd det en eller flere ganger? Du har bestilt det billigste rommet, men når du ankommer hotellet blir du oppgardert til et bedre et – uten å måtte betale ekstra for nettopp det.

Det skyldes mest sannsynlig at den type rom er utleid, og dermed må hotellet plasser deg i et litt dyrere et.

Men med litt kløkt – og flaks – er det mulig å få seg en aldri så liten romoppgradering uten å måtte satse på at hotellet har overbooket standardrommene.

Så hva skal til? Yvonne Bonanati jobber i bookinggiganten Hotels.com, og har en rekke eksperttips å komme med. Her deler hun tipsene med leserne.

Gjør deg unik
Er det en spesiell anledning? Fortell det! Feirer du sølvbryllup, 50-årsdag eller er nygift, øker sjansene for spesialbehandling. Mange hotell vil gi deg det lille ekstra for å gjøre oppholdet uforglemmelig.

Lojale gjester premieres
Faste gjester prioriteres, selv på hoteller uten lojalitetsprogrammer (som ofte premierer deg etter x antall bookinger). Reiser du ofte til de samme stedene, kan det lønne seg å bo på samme hotell. Betjeningen vil høyst sannsynlig kjenne deg igjen og yte det lille ekstra der det er mulig. Er det første besøket, fortell det også. Det er spesielt lurt hvis du planlegger flere reiser til samme sted i tiden framover. Mest sannsynlig vil de gjøre hva de kan for å sikre fremtidige overnattinger.

Legitime klager
Dersom du, etter å ha inspisert rommet, har oppdaget feil eller mangler ved hotellrommet, informer resepsjonen om det. Høyst sannsynlig vil oppgradering av rommet være en løsning.

Tidspunkt
Det kan ofte være en fordel å sjekke inn sent på dagen ettersom standardrommene først blir revet bort. Husk bare å informere hotellet at du kommer på ettermiddagen slik at du ikke mister rommet ditt. Du har dermed gode sjanser for å få en oppgradering av romkategorien hvis det skulle vise seg at alle standardrommene er opptatt for natten.

Ikke book det billigste rommet
Ikke book det billigste rommet hvis du har planer om å oppgradere rommet. Det legger ikke det beste grunnlaget for at hotellet skal være behjelpelig når det gjelder oppgradering av romstandarden.

Ikke spør om oppgradering i forkant
Vent med å spørre betjeningen om oppgradering til dagen du ankommer hotellet. Da har hotellet den nødvendige oversikten over kapasiteten for å imøtekomme gjestens ønsker.

Dropp spa!
Det er ikke alltid man tenker seg så godt om når man skal booke et hotellrom, men det er faktisk flere faktorer det er lurt å ta høyde for slik at overnattingen blir billigst mulig.

Mest lest i Nettavisen:

Det finnes en jungel av nettsider som søker igjennom en rekke hoteller for å gi deg et best mulig tilbud, og det finnes også flere nettsider som lar deg sende forespørsel til mange hoteller på en gang à la anbudstorget.no.

Men hvordan kan man begrense søkene for å få opp de aller beste tilbudene?

– Er man for eksempel på fritidsreise, bruker man ofte liten tid på hotellrommet. Ha det i bakhodet når du bestiller hotellrom. Dropp hoteller med badebasseng, treningsrom og spa med mindre du er helt sikker på du kommer til å benytte deg av tilbudene, sier Yvonne Bonanati i Hotels.com.

De fleste som booker seg en weekendtur vil gjerne bo mest mulig sentralt, men ofte finner man rom som både er billigere og triveligere utenfor bykjernene.

– Sjekk også om hotellet tilbyr gratis parkering i eget parkeringshus hvis du kommer med bil. Å parkere i et offentlig parkeringshus kan være både dyrt og usikkert med tanke på innbrudd, tipser hun.

Ofte booker man fly hjem utpå ettermiddagen, og det er lite trivelig å drasse på kofferten rundt om i byen mens man venter på at klokka skal gå. Så hvordan skal man klare å lure til seg en time eller to ekstra før man må sjekke ut?

– Også her er det bare å spørre. Hvis hotellet har mulighet, vil de ofte gi deg en time eller to ekstra, forutsatt at de har ledig kapasitet, sier Bonanati, og kommer med et avsluttende tips.

– Man kan også få et rimeligere hotellopphold hvis man booker rom på et hotell som vanligvis baserer seg på forretningsreisende i ferien og helger, og vise versa. Disse hotellene har i perioder mindre gjester og det er mulig å gjøre en god hotell-deal. (ANB)

Se reisetips på våre sider reisetips.nettavisen.no

Reklame

Nå kan du teste HBO Nordic, Viaplay og Paramount+ gratis

Kommentarer til denne saken