Slik får du bedre sex

Foto: (Crestock)

Hode, kropp og sjel må samarbeide.

27.01.10 10:24

(SIDE2): Mens det for de fleste menn holder å se en naken kvinnekropp, trenger ofte kvinner litt mer enn et bilde av Charter-Svein for å bli opphisset. Forskere fra forskjellige universiteter gir deg svaret på hva du kan gjøre for å få bedre sengekos.

Apesex
Psykologiprofessor Mererdith Chivers, fra Queens University i Ontario, ledet en undersøkelse om hva menn og kvinner blir opphisset av. Mens mennene i undersøkelsen stort sett ble opphisset av «vanlige ting» — heterofile menn ble opphisset av kvinner, homofile menn av menn — ble kvinnene opphisset av alt fra å tenke på vanlig samleie til å se et bilde av apesex. Chivers mener dette er helt normalt.

- Kvinner har en kapasitet til å bli opphisset av et vidt spekter av ting. Dette er normalt, og trenger ikke å være en seksuell utfordring, sier hun til magasinet Women's Health .

LES OGSÅ:Få bedre sex i 2010

Hva skal jeg ha til middag?
Det er fort gjort. Du detter ut et sekund under akten, og begynner plutselig å tenke på hva du skal ha til middag, eller om du rekker treningen i morgen.

Lori Brotto er professor og leder ved seksuallaboratoriet ved University of British Columbia i USA. Hun studerer hvordan kvinners kropp og sinn kobles fra hverandre mens de har sex.

- Kvinner forteller ofte at de har tenker på ikke-seksuelle ting mens de har sex. Om du fokuserer på ting som skal skje i fremtiden, vil du ikke føle verken lyst eller opphisselse.

De fleste kvinner er vant til å tenke på mange ting på en gang. Så hvordan skal du slutte med «multi-taskingen» under sex?

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Fokusér
Brutto foreslår at du burde sette av ti minutter hver dag til å virkelig fokusere på noe. Enten det er å gå tur med hunden, vaske opp eller drikke en kopp te.

- Fokusér på det som skjer i kroppen din; legg merke til hvordan føttene dine er plassert og hvor hendene dine ligger. Hva hører, ser og lukter du? Om du blir distrahert, så dra oppmerksomheten tilbake til nuet, sier hun.

Etter litt tørrtrening sier Brutto at du skal overføre denne øvelsen til seksuelle settinger hvor du er opphisset; enten alene eller sammen med en partner. Da skal du kunne holde fokuset på hva du føler og ikke la takene drive bort fra det du holder på med på soverommet.

Ikke tenk på hvordan du ser ut
Psykolog ved University of Nevada Marta Meana mener kvinners seksuelle lyst handler om hvordan du selv føler deg, og spesielt hvordan du føler om kroppen din.

- Kvinner trenger å føle seg attraktive for å tro at andre kan synes de er det. Om du ikke har vært i humør for sex, kan det skyldes at du synes du har lagt på deg, at du mener brystene dine henger, eller at du har oppdaget noe ny cellulitter, og du føler at ingen andre kan synes du er heit.

Meana mener mange kvinner for eksempel nekter å prøve forskjellige stillinger fordi de er redd for hvordan de ser ut, men sannheten er at de fleste menn ikke engang har tenkt tanken på at puppene dine disser når du sitter øverst.

Meana råder kvinner til å finne ut hva som skal til for at de føler seg attraktive, og dette strekker seg fra å kjøpe sexy undertøy til å ta en utdannelse, mener hun.

- Det er ikke bare én vei til lyst eller opphisselse. Du kan føle det om du har en intens følelse for partneren din, eller du kan føle det om du ser på et sexy bilde, og noe tennes i deg. Det er mange veier til Rom, sier hun

LES OGSÅ:– G-punktet finnes ikke

Slå på lyset
Løsningen er derimot ikke å skru av lyset, og gjemme seg bort.

- Den typen adferd forsterker bare det negative selvbildet ditt, sier Meana.

Felles for alle forskerne er likevel dette; ikke tenk på hvordan du bør føle og hva som er normalt. Tenk på hva som føles godt og riktig for deg.

Fokusér på hva du driver med og la deg rive med uten å tenke på hvordan du ser ut og hva du skal ha på deg i morgen. Sjansen for at også partneren din lar seg rive litt ekstra med, er stor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag