RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du bedre sex

(thinkstock.com)
Sist oppdatert:
Spill på følelsene.

(SIDE2): Sex er en fysisk ting, og noe av det nærmeste man kan komme et annet menneske. Men like viktig for å oppnå dypest kontakt, er følelsene.

Og der ligger svaret til hvordan man igjen skal få enda bedre sex.

Dr Miriam er mirror.co.uk faste sex- og samlivsspaltist, og her er oppskriften på hvordan man bruker følelsene for å få et bedre sexliv

1. Ifølge Miriam er kvinner alltid styrt av følelser når de har sex, så å bekrefte eller reparere et forhold ved å komplimentere og flørte på ny, er en måte å skape intimitet på, uten å presse for hardt på.

Oppfør deg slik du gjorde da dere først møttes: villig til å glede, overse småting og tilgivende uten å nøle. Det vil på et senere tidspunkt få positive konsekvenser i senga.

2. Å være sjenerøs og lite egoistisk er bra for alle forhold, men særlig et seksuelt. Opplever man å få og bli «bortskjemt», vil man også gi tilbake i langt større grad, og man er som par inne i en god sirkel.

3. Vær åpen for å ta ansvar for ting som har gått galt, si unnskyld dersom du har gjort noe dumt og ta på deg skylda for feil du har gjort.

Det hindrer de sinte og skuffede følelsene i å ta overhånd, og du vil oppleve at partneren din vil påta seg sin del av ansvaret. Dermed er dere to som tar ansvar for å løse et felles problem, i stedet for at den ene sitter igjen sint og irritert, noe som fort skaper barrierer.

4. Gi komplimenter. Alle liker å høre fine ting om seg selv, så legg merke til de flotte tingene partneren din gjør eller sier, og fortell hvor bra det er. Komplimenter løfter humøret og selvfølelsen, og det igjen smitter over på partneren - og sexlivet.

5. Respekter din neste, også i senga. Begge er like mye verd når man har sex - stereotypier og gammeldagse rollemønstre har ingenting i senga å gjøre. Mannen skal ikke være alene om å behage eller være aktiv, kvinner er ikke sexleketøy.

Har man følelsen av gjensidig respekt, vil også sexen bli desto bedre.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere