*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du bedre sex

Lei av kompliserte tips som skal gjøre deg til en superelsker? Det behøver ikke være så vanskelig. Her viser vi deg hvordan.

(SIDE2): Det finnes en rekke ting både menn og kvinner kan gjøre for å få et bedre sexliv, uten å ty til kompliserte hjelpemidler. Vi viser deg hvordan.

Slukk røyken, tenn lysten

I følge helsenett.no har en rekke undersøkelser vist at kvinnens fruktbarhet øker hvis hun stumper røyken. Nå viser det seg at mannen gjør klokt i å følge samme råd. Da får han flere og bedre spermier.

Danske forskere har nylig sammenlignet forløpet av svangerskap som følge av kunstig befruktning. Svangerskapene ble inndelt i to grupper. I den ene gruppen røyket fedrene forut for befruktingen. I den andre var de røykfrie. For å gjøre tolkningene av funnene enklere inkluderte man bare svangerskap hvor moren var ikke-røyker.

Tobakk skader sædcellene
18 prosent av svangerskapene hvor fedrene røykte var vellykkete. Hvis pappa var røykfri var sannsynligheten for at graviditeten ble kronet med hell nesten dobbelt så stor (32 prosent). Man mener forklaringen er at stoffer i tobakk skader sædcellene. Deres evne til å befrukte egget svekkes ikke, men det vil oftere foreligge feil ved fosteret som fører til abort.

Bli en ikke-røyker du også! Ettersom Fedonklubben tilbyr sine medlemmer hjelp til livsstilsendringer, er det naturlig å inkludere røykeslutt. Allen Carrs «Easyway» er Fedonklubbens ekspert når det gjelder å kutte røyken.

Spis deg til lyst

Mat spiller en viktig forebyggende og beskyttende rolle blant annet for en rekke sykdommer og plager. Samtidig er mat medisin, og spiller en unik rolle i behandling av disse sykdommene og plagene. Ved å sette sammen kosten på en hensiktsmessig måte oppnår man en riktig hormonbalanse i kroppen. Dette vil få positive effekter som økt forbrenning og en sunnere kroppssammensetning (mindre fett og mer muskler), regulert matlyst, mer overskudd og stabilt humør, redusert betennelsestendens og myk og elastisk hud. Med mer overskudd og en kropp i balanse vil sexlivet også få en oppsving.

Et balansert kosthold

Et kosthold i balanse vil si et kosthold som inneholder tilstrekkelig protein fra rent fisk, kjøtt, fjærkre, egg og magre melkeprodukter, rikelig med vitaminer, mineraler, fiber og antioksidanter fra grønnsaker, belgfrukter, frukt og bær, en moderat mengde lavglykemiske karbohydrater fra belgfrukter, hele korn, grønnsaker, frukt og bær, og ikke minst tilstrekkelig sunt fett fra fet fisk, kaldpressede oljer, nøtter og frø.

Trening gir bedre sex

Det har i løpet av de siste årene blitt gjennomført en rekke studier rettet mot sammenhengen mellom seksualfunksjon og trening. Her er noen resultater:

Ved University of California, San Diego gjennomførte man en studie på 78 friske, men inaktive menn. De ble satt i gang med trening tre fire ganger i uken av en times varighet. De tidligere sofasliterne hadde god effekt av treningen; tilbakemeldingen var mer pålitelig seksualfunksjon, hyppigere seksuell aktivitet og orgasmer, samt økt tilfredsstillelse.

Nok en studie, ved Harvard School of Public Health, avslørte at menn som trener regelmessig I 20-30 minutter har omtrent halvert sannsyneligheten for å oppleve ereksjonsproblemer. I samme studie fant man ut at vektøkning lettere fører til problemer med ereksjon hos menn.

Ikke bare menn

Det gjelder ikke bare menn. Kvinner kan også berike seksuallivet med trening. Ved University of Texas, Austin, ble 35 kvinner fra 18-24 år undersøkt. Ved to tilfeller så kvinnene først en kort reisefilm, og deretter en forkortet erotisk film. Den første gangen syklet de i 20 minutter før visningen, den andre gangen syklet de ikke. Forskerne kalkulerte den seksuelle responsen (i blodstrøm til kjønnsorganene) til å være 169 prosent større etter syklingen!

Mest mulig trening?

Er det bedre med mer? Ifølge de samme forskerne som gjennomførte de nevnte studiene er svaret nei. Svært hard eller store mengder trening kan senke testosteronnivåene noe som kan føre til mindre seksuallyst. I tillegg kan overtrening påvirke immunforsvaret, som i sin tur kan føre til redusert seksuell funksjon. Kanskje trening er det som skal til?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag