RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du bedre tid

Har du alltid for mye å gjøre? Da kan dette hjelpe deg.

(SIDE2): Vi kan dessverre ikke gi deg flere timer i løpet av døgnet. Men vi kan hjelpe deg til bedre bruk av de timene du har.

Planlegg
Før du legger deg bør du skrive en liste over alt du må gjøre dagen etter. Allerede da kan du prøve å planlegge hvordan du skal få tid til alt. Er det noe du kan utsette?

Stå opp tidligere
Søvn er absolutt å anbefale, så du bør ikke ofre mange timers søvn for å få tid til mer. Men hvis du står opp en halvtime tidligere hver dag, får du plutselig tid til litt mer om morgenen.

Ro ned mailbruken
Får du automatisk beskjed om at du har fått en e-mail, er det lett å sjekke hva du har fått med en gang. Som regel er det imidlertid spam eller mail du ikke trenger lese. Selv om dette ikke tar lang tid hver gang, tar det til sammen mye tid hvis du sjekker mailen flere ganger i timen.

Gjør én ting om gangen
Ifølge en undersøkelse, sier nitti prosent av amerikanerne at de ofte sitter med flere oppgaver samtidig. Selv om det høres effektivt ut, er det egentlig ikke det. Konsentrer deg om én ting av gangen, så får du trolig gjort mer.

Ikke la deg avbryte
Kommer en kollega bort og ber om hjelp, sier de fleste at de har tid - selv om de ikke har det. Bli tøffere og si fra når du har mye å gjøre. Tilby heller å hjelpe senere.

Beveg deg
Mange med stillesittende jobber, får smerter i hode, skuldre og rygg. Hvis du beveger på deg i løpet av dagen, kan du unngå dette. Bruk hodet på noe annet enn dataen noen minutter, strekk på armene, gå for å hente vann eller kaffe.

LES MER: Slik trener du på jobben

Ta en pause
Full konsentrasjon i åtte timer fungerer dårlig. Uansett hvor stresset du er, må du ta noen små pauser innimellom.

LES MER: Ta pauser på jobben

Kilde: WebMD.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere