RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du drømmebordet

Lær triksene som sikrer deg en reservasjon hos de hotteste restaurantene.

(LXUS.no) Enten du skal imponere en date, smiske for en forretningsforbindelse eller bare være ekstra grei mot et familiemedlem - noen anledninger krever det lille ekstra, og for mange kan det være et ettertraktet bord på en ultrapopulær restaurant.

FRISTENDE: Spesielle anledninger krever en spesiell restaurant - og riktig forarbeide.

LES OGSÅ:
Restaurant gjør vann til vin
Oslos beste restauranter
Årets beste nye restauranter

Men når du ikke har navnet ditt på en eneste Hollywood-rulletekst, restauranten alltid er full, kokken er en superstjerne eller matkritikerne roser den opp i skyene, kan et bord for to være lenger unna enn en enkel telefonsamtale.

Likevel hevder ekspertene i AskMen at det finnes måter å sikre seg innpass på likevel. Følger du disse tipsene skal i hvert fall veien mellom det og drømmebordet bli langt kortere:

Bruk conciergen

Conciergene ved de finere hotellene kan mer enn å vise deg veien til nærmeste T-banestasjon, og om du behandler dem pent, vil de trolig gjøre det samme med deg. Restauranter pleier gjerne relasjonene til conciergene ved de beste lokale hotellene, slik at de vil anbefale nettopp deres restaurant til prominente gjester.

Om du bor på hotell bør du derfor spørre dem om hvilke bord og restauranter som er stedets mest ettertraktede. Mange vil være ivrige etter å vise det beste nettopp deres by har å by på, og sjansene for at restaurantene har noen bord forbeholdt hotellets gjester er store.

Bruk kredittkortet ditt

Kampen om kredittkortkundene er beinhard, og for å lokke dem til seg går kredittkortselskapene stadig nye veier. Flere kort gir deg fortrinnsrett ved reservasjoner, mens blant andre American Express Platinum og Centurion tilbyr concierge-tjenester, som tar seg av hele bestillingen for deg.

Møt opp på forhånd

Med mindre du er en av de få som alltid gir et elendig førsteinntrykk uansett hvor du er, synes restaurantene stort sett det er hyggelig om du stikker innom på forhånd med ditt blide åsyn og spør pent om et ledig bord.

Når du står der med dem ansikt til ansikt er det dessuten lettere å finne alternative datoer om det ikke er ledig akkurat den kvelden du ønsker.

Vær iherdig

Å sikre seg et bord ved byens heteste restaurant er ingen enkel oppgave, så du må være forberedt på å gjøre en liten innsats for å sikre deg et bord. Tar restauranten kun bestillinger en måned i forveien, får du ringe med en gang de åpner på bestillingsdagen. Hvis de ikke svarer, ringer du opp igjen til de gjør det.

Har de ikke tidspunktet du ønsker? Finn et annet. Men husk at å utholdende og uutholdelig er to vidt forskjellige ting! Det er fint at du er iherdig, men ikke bli motbydelig og masete.

Ta sjansen - stikk innom

Selv om mange restauranter med respekt for seg selv hevder å være fullbookede flere uker i forveien, er dette sjelden tilfellet. De fleste har alltid et par bord ledige i tilfelle faste kunder, spesielle gjester eller kjendiser skulle dukke opp, og når de innser at ingen av de ovennevte kommer til å vise seg der i løpet av kvelden, kan bordet bli ditt.

Det er dessuten alltid noen som avbestiller i siste liten, og disse bordene vil også være tilgjengelige dersom du tar sjansen og bare stikker innom. Det kan hende du må vente en liten halvtime i baren, men sjansene for at de finner en ledig plass til deg er større enn man skulle tro.

Planlegg på forhånd

Tenk på et restaurantbord som en teater- eller konsertbillett: Du ville ikke regnet med å få billett til premieredagen på premieredagen. Du må planlegge på forhånd om du vil sikre deg et bord ved byens beste spisested, og med en gang du har sikret reservasjonen, kan du planlegge resten av kvelden.

Og når du først har fått drømmebordet...

Selv om restauranten er aldri så populær, ønsker de å få faste kunder som kommer igjen og igjen. Så om du finner et sted du liker, bør du besøke dem flere ganger, bli kjent med betjeningen, være generøs med tipsen - men fremfor alt høflig og veloppdragen. Hvis betjeningen liker deg, vil de strekke seg langt for å hjelpe deg i fremtiden, også når det egentlig er fullt.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere