RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du drømmejobben

Sist oppdatert:
Tenk å høste vindruer i Frankrike, instruere ski-analfabeter i Alpene, være vert hos onkel Donald og nevøene hans i Disney World eller byråkrat hos FNs høykommissær for flyktninger?

Nå har ungdom og unge voksne fått sin egen virtuelle lekeplass på nettet.

Eurodesk.no frister med informasjon om jobb, utdanning og økonomisk støtte til de som vil jobbe, lære og leke i utlandet.

Hotell jobb i Spania? Barnepass i USA? Dyrepasser i New Zealand? Eurodesk.no har samlet aktuelle linker på ett sted for deg som ønsker utfordringer i utlandet.

Markedskoordinator i Spania
Line Høstmælingen (27) jobber i dag som markedskoordinator i vinfabrikken Freixenet i Spania.

- Det er mange som ikke vet at Aetat gir deg dagpenger i opp til tre måneder mens du søker jobb i utlandet. Jeg var på en messe der forretningsfolk deltok og møtte opp med CV, og etter en måned fikk jeg jobben. Du må tenke kreativt for å få en god jobb, sier hun.

- Man må forvente å få dårlig betalte jobber og dermed dårligere levestandard enn i Norge. Men man får med seg en verdifull livserfaring, og lærer å snakke et annet språk flytende. Du får mye ut av oppholdet som helhet, sier Line som pleier å ha lange arbeidsdager. Men hver helg er hun på stranda.

- Jeg er på ferie hver helg på en måte, sier hun og ler.

Eurodesk kan henvise deg til riktig kontor for å få jobb i utlandet. Dessuten kan de også fortelle degom alternative måter å jobbe i utlandet på, som for eksempel frivillig arbeid.

Nettstedet er utarbeidet av Barne- ungdoms- og familieforvaltningen med støtte fra Europakommisjonen.

Relaterte linker:
Har du noe å gjøre på?
Vil du starte din egen bedrift?
Hvilke jobber kan jeg ta?
Studier i utlandet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere