RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du drømmekjøkkenet

Foto: Anette Karlsen (Anetteshus.com)
Sist oppdatert:
Skal du bygge hus eller pusse opp kjøkkenet? Få de beste tipsene her.

(SIDE2): Anette Karlsen har brukt mye tid de siste årene sammen med sin familie på å planlegge, bygge og innrede sitt hus. Erfaringene deler hun gjerne med sine lesere på interiørbloggen Anetteshus.com.

Kjøkkenet er Anettes favorittrom og hun har derfor mange tips på hvordan man skal få drømmekjøkkenet. Se hennes tips under.

Les mer om interiør på Anettes blogg:
Årets julekolleksjoner
Beauties
I kveld...

1. BEHOVET: Vurder først hvilke aktiviteter som skal foregå på kjøkkenet og hvem som skal bruke det. Se det også i forhold til rommets størrelse, muligheter og de økonomiske rammene. Å ha fokus på dette vil hjelpe deg med mange viktige valg underveis.

2. PLANLØSNINGEN: Mål opp rommet, merk av for vann og avløp, avtrekk, radiatorer, vinduer og dører. Hvis du ønsker å fjerne vegger mot andre rom, er det viktig å avgjøre om disse er bærende. Besøk kjøkkenforhandlere, les masse interiørblader og begynn planleggingen. Det er først når ideene kommer ned på papiret at arbeidet begynner. Men husk det er som regel plass til mindre enn ønsket.

3. FARGE OG MODELL: Tenk fremover! Kjøkkeninnredningen skal jo brukes i mange år, tidløse modeller og nøytrale farger kan lettere tilpasses endrede trender. Med henhold til slitestyrke er høytrykkslaminat eller lakkert tre mindre utsatt for synlige skader etter riper og slag enn for eksempel malte modeller, noe som kan være viktig å tenke på hvis du har små barn.

4. PRAKTISKE LØSNINGER: Undersøk hvilke muligheter leverandørene har for tekniske løsninger og modulstørrelser. Bruk av overskap og høyskap som går helt til taket gir ekstra lagringsplass og mindre støvtørking. Skap med fulluttrekk, gode hjørneskapsløsninger, praktisk avfallshåndtering og skuffer med god dybde og innredning er avgjørende for optimal plassutnyttelse og funksjon. Jeg anbefaler skuffer fremfor skap. Skuffer er supre til oppbevaring av alt fra kjeler til kjøkkenhåndklær.

5. BENKEPLATER: Stavlimte treplater er lekre å se på, varme å berøre og gir spesielt malte kjøkken et estetisk løft. Disse må vedlikeholdes, men kan stort sett pusses og oljes opp igjen til et evig liv. Corian er et kunststoff som kan pusses og slipes som treplater, de har god resistens mot fuktighet og mange muligheter for farger og mønstre, de kan som oftest repareres dersom det skulle bli slitasje og skader. For laminatplater er det viktig for livslengden at ender og hjørneskjøter er fabrikktilpasset, da kjernen er av spon. Mange fremkantmuligheter og mønstre, lite vedlikehold og lav pris. Granitt har stor slitestyrke og holdbarhet, men kan imidlertid oppleves som kalde og gi hard akustikk i store flater.

6. VASK: Vasken er den mest brukte arbeidsplassen i kjøkkenet. Jo, mindre benkeplass, desto viktigere er det at vasken også kan fungere som en arbeidssone. Hør hva som finnes av tilpasset tilbehør som skjærebrett og skylleskål. Avrenningsfelt er praktisk, ikke minst dersom benkeplaten er av tre. Underlimt montering forbedrer så vel hygiene som utseende. Ønsker du å gjenskape den gammeldagse stilen, er kanskje en porselensvask å foretrekke? En slik vask krever imidlertid mye vedlikehold.

7. HVITEVARER: Viktigst er en god ventilator for å bli kvitt matlukt og damp. Sørg for at design og materialvalg på kjøkken og hvitevarer stemmer overens. Fullintegrering av oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap bedrer mulighetene for et helhetlig utseende.

8. MONTERING: Hør om kjøkkenleverandøren kan påta seg hele prosjektet og komme med et innarbeidet håndverkerteam som kjenner alle finesser fra sine leverandører. Dette vil ofte være den beste løsningen, og ofte også billigst, da teamet er innarbeidet og ting derfor går lettere. Jeg bestilte både kjøkkeninnredning, baderomsløsning og vaskeromsinnredning fra kjøkkenleverandøren vår og er kjempefornøyd.

Les mer om Anettes hus på hennes blogg.
Finn flere blogger på Blogglisten.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere