RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Jon Eeg/Scanpix)

Slik får du drømmeklippen

Sist oppdatert:
Misfornøyd hver gang du kommer fra frisøren? Slik unngår du katastrofene.

(Womanweb.no): Som de fleste andre jenter har du sikkert blitt klippet hos frisøren, og endt opp med en gyselig frisyre som snarere så ut som et mareritt enn den sveisen du drømte om. Slikt kan alltid skje, men sjansen er betydelig mindre dersom du har forberedt deg litt før du setter deg i frisørstolen. Hvordan unngår du katastrofene? Hva bør du tenke på før du lar lokkene falle?

Woman.no hjelper deg gjerne:

Velg riktig frisør

Det er alltid kjekt å ta imot forslag og gode råd fra venner. Husk bare at du ikke har deres hår, så selv om de er begeistret for en frisør, er det ikke sikkert du blir det. Sørg derfor for å legge vekt på å velge en frisør som er vandt til å klippe din type hår. Når du ringer for å bestille tid, så spør etter frisøren som har mest erfaring med dine behov. Husk dessuten at en frisør med samme type hår som deg selv vil kjenne til hva som bør gjøres og ikke.

Forbered deg

Overvei hvilken frisyre du kunne tenke deg. Finn gjerne frem ett eller to bilder (ikke flere!) og ta med til frisøren, så ser hun hva du ønsker deg.

Si aldri ”gjør det som passer deg”

Selv en frisør som kjenner deg vet ikke nøyaktig hva garderoben din inneholder eller hvilken frisyre som er praktisk i din hverdag. Og du vil neppe være prøvekanin for en lokk frisøren gjerne vil prøve ut.

Vis lengden med hånden

Sannsynligvis har du opplevd at du har bedt frisøren ta tuppene, så har du endt opp med 10 cm kortere hår. Triste greier. Hvis du vil være sikker på at du og frisøren prater samme språk, så hold hånden til håret ditt og vis hvor og hvor langt du vil klippes.

Snakk med frisøren

Planlegger du å forandre utseendet drastisk, så planlegg å bruke 10-15 minutter til å snakke med frisøren – en grundig frisør bruker gjerne tid på det. Frisøren bør dessuten se håret ditt tørt, og satt slik du vanligvis styler det. Det forteller mye om hvor mye tid du i virkeligheten bruker på håret ditt daglig, hvordan det tørker og hvor sunne spissene er. Husk å kle deg som du pleier – stilen din gir gjerne frisøren en pekepinn om hvilken type du er.

Vær ærlig

Det nytter ikke å la frisøren tro at du gjerne bruker 20 minutter og 10 produkter i håret hver morgen hvis du i virkeligheten bare har tid til å tørke det og sette opp i hestehale. Ikke vær redd for å fortelle frisøren om rutinene dine, ellers risikerer du å få en frisyre som ikke passer deg. Ærlighet er dessuten på sin plass dersom frisøren ikke forstår deg eller ikke vil høre på det du sier. Da går du.

Lytt til frisøren

Hvis kvinnen på bildet har askeblondt hår og du vil se bedre ut gyldenblond, vet du det kanskje ikke. Det bør imidlertid en bra frisør gjøre. Still mange spørsmål, som for eksempel: Hvilken farge kler meg best? Kan håret mitt bli som på bildet? Hvor lang tid vil jeg måtte bruke på styling? Også videre. Dersom frisøren mener du ike vil være i nærheten av å se ut som du gjerne vil, så hør etter. Så slipper du å risikere at drømmefrisyren din ender som enda en hårkatastrofe.

Les også:

Barberingstips

Lekrest hår 2005

Slik får du rumpe som J. Lo

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere