*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du en aktiv høstferie

Foto: (Nettavisen/Sara Narvhus)

Kom høstferien brått på? Her er noen tips til små og store aktiviteter.

03.11.11 21:30

Ta en sykkeltur

- Inviter noen venner på sykkeltur og oppdag hvor glade de blir, sier Hulda Tronstad Nydal i Syklistenes Landsforening.

Elv og sjø, fjell- og skogsveier gir en fantastisk ramme rundt en sykkeltur, og spesielt om høsten. Ta en eller to overnattinger med barna, og vips så har du en perfekt høstferie.

- Alt du trenger er sykler som virker, klær som passer og godt med mat og drikke. Samt oppmuntringssjokolade hvis det butter.

Syklistenes Landsforening har flere forslag til fine høstturer her.

«Knallfine» høstturer

Høsten er best til fjells, for da er norsk natur på sitt flotteste. Kom deg opp av sofaen og ut til de fantastiske høstfargene, oppfordrer den norske turistforeningen (DNT).

De har sine hytter godt spredt ut over hele fjellheimen, samt stier som enkelt bringer deg fra den ene hytta til den andre. På mange av fjellstuene får du servering, og det kan være lurt å planlegge turen litt for å beregne hva du skal ta med.

Her finner du Reiser & feries 9 turforslag i høstfjellet.

DNT stiller også med aktivitetsledere på flere av hyttene. På Fondsbu og Gjendesheim i Jotunheimen og Rondvassbu i Rondane blir det lek og moro for små og store. Aktivitetsledere er på plass på disse flotte hyttene og har mye å by på av moro.

Les mer om hytteaktivitetene i høstferien her.

Hvor du kan bo fjellet i høstferien har Skiinfo.no oversikt over. De melder om gode tilbud i form av hvilke restplasser som er tilgjengelig.

Varm høstferie

I sin respektive ferieuke på høsten reiser bergensere til Rhodos, siddiser vil til Kreta og Oslo-folk reiser med trønderne til Tyrkia.

Ifølge Boarding.no er det nesten 10.000 nordmenn som nå gjør seg klar til å reise på høstferie ut av landet. Mange av disse bestilte Syden-turen rett etter sommerferien. Kanskje fordi norgesferien både ble kald og våt.

I år vil nordmenn sikre seg sol i høstferien. På topplisten er alle feriestedene både solsikre og varme. For etternølerne er det ikke så mye å velge mellom, men de som er litt fleksible på ut- og hjemreisedatoer har flere muligheter.

- Vi har kun noen få charterreiser igjen fra Oslo til Gran Canaria med avreise 5. oktober. Men man har fortsatt gode muligheter til å finne en storbyreise om det skulle friste sier Sophie Frisholm i Ving.

Også Star Tour melder om fulle fly fra hele landet i høstferieukene.

- Høstferien er tradisjonelt en populær uke og blir bestilt lang tid i forveien. Nå når både sommeren og høsten har vært en våt affære, blir høstferiereisene ekstra populære, sa kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour tidligere i uken.

Tipset er å ta turen innom nettsidene til charterselskapene og sjekke hva som er av restplasser.

De fleste skolene i Nord-Norge, Østlandet og Sørlandet har ferie den første uken i oktober, mens blant annet Stavangerområdet og Trøndelag har ferie den andre uken. Etternølere kan derfor fremdeles sikre seg et «høstferiekupp» dersom de har mulighet til å reise fra byer som har høstferie motsatt uke.

Petersson anbefaler også nordmenn som drømmer om sol og varme i høst å sjekke Star Tours søsterselskap Fritidsresor sine sider, som har flyginger fra Göteborg, eller Star Tour i Danmark som blant annet flyr fra København.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.