RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du en perfekt uke

Sist oppdatert:
Hverdagens mas kan komme brått på enhver mandag, men her er tipsene som kan sørge for at uken kan bli så bra som mulig.

(Side2:) Det er ikke alle uker det er like lett å starte etter en helg som kanskje har inneholdt festligheter, rydding eller rett og slett total avkobling. Her har vi samlet ti gode tips til hvordan du kan få en så god start som mulig på uken.

1. Legg deg litt tidligere
Selv om du ikke er trøtt på søndags kveld så ta med deg en bok, et blad eller en bærbar datamaskin med en film i sengen. Slapp av, og ro deg ned. Ikke la tankene kretse rundt alt du skal gjøre i uken som kommer, men konsentrer deg om det du driver med. Ta gjerne en god dusj før du legger deg også.

2. Spis frokost når du står opp
Det er lett å hoppe over frokosten når man har litt for dårlig tid, eller er for trøtt. Sett klokken på ti minutter før du bruker og kom deg opp. Lag deg en frokost og slapp av mens du spiser den. Enten ved å sjekke nyheter på nett, sitte for deg selv med bare dine egne tanker eller se på et av morgenprogrammene. Frokosten gjør at du får energi nok.

3. Gå litt ekstra
Enten du har muligheten til å gå til jobb eller å gå av på et stopp tidligere så bør du bruke det du kan for å få kroppen i gang. Når den er i gang vil kroppen våkne, og du vil få mer gjort.

4. Få unna det viktigste
Kanskje har mange prosjekter eller ting du skulle ha gjort på jobb og skole ligget litt for lenge. Gjør det unna så raskt som mulig på mandags morgen, slå gjerne av telefonen mens du gjør det. Se over det du har liggende, og er det ting som egentlig ikke er så viktige - men bare ligger der så bruk søpppelkassen.

5. Gi deg selv en premie
Har du klart alle punktene over er det på tide med en premie. Enten det er en strålende kopp kaffe eller rett og slett en bit med sjokolade fortjener du det. Sørg for at du selv gir deg noe hvis du er flink med deg selv.

6. Planlegg dagen
Noen sier at enten planlegger du dagen eller så planlegger dagen din den for deg. Sørg for at du har tid nok til de tingene du må gjøre, og prioriter viktigheten. At andre mener noe er viktig betyr ikke at det er viktig for deg og det du skal gjøre. Lag en liste over alt du bør ha gjort, og kryss ut alt utenom de tre tingene som er aller viktigst. Det er disse tre du må fokusere på.

7. Besvar ting så fort du kan
Får du en mail eller en telefon hvor noen ber om svar så kan du svare at du skal se på det så fort du kan. Det er mye bedre enn å ikke svare. De aller fleste skjønner at andre kan ha mye å gjøre. Hvis du ikke svarer så blir andre mennesker stresset, eller irriterte - noe som igjen kan ødelegge din uke.

8. Kjøp deg et nytt plagg
Har du ventet litt lenge med å kjøpe en ny topp eller en ny bukse? Ta deg råd til å handle inn noe som du vet du trenger. Bruk det tirsdag eller en gang i løpet av uken. Kanskje er det rett og slett bare en ny underbukse eller nye sokker?

9. Rydd i rotet ditt
Alle har rot. Det kan være følelsesmessig eller papir som henger rundt omkring. Sett deg ned uansett hva det er og planlegg hvordan du vil ha det. Vil du ha avisene et sted, vil du virkelig ha han du har snakket med så mye? Ikke fokuser på det negative, tenk på hvordan du egentlig vil ha det og finn ut hva som skal til for å komme dit.

10. Ring noen du savner
Å avslutte en kveld med å ringe noen man ikke har snakket med på lenge vil være bra. Kanskje er det foreldre, kanskje er det en gammel venn - uansett så vil de sannsynligvis være glad for at du ringer og dermed kan du avslutte dagen med noe som er positivt for deg, og for den du ringer.
Hvis du klarer deg gjennom en mandag med alt dette,

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere