*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du et dårlig sexliv

Her er ti punkter som garantert gir deg et dårlig sexliv.

12.02.07 20:00

(SIDE2:) Alle mennesker ønsker et godt sexliv, men ofte kan problemene løses på en enkel måte. Ved å lære hva som garantert gir deg et dårlig sexliv, kan du kanskje få det litt bedre.

Her er ti punkter som ifølge About.com gir deg et dårlig sexliv.

Å sammenligne ditt sexliv med andres
Glem ukebladtester og bøker. Å sammenlige deg med andre gir deg bare sorg. Seksualitet er subjektivt. Dessuten lyver folk flest om sexlivet sitt likevel. Fokusér på deg selv og din partner i stedet.

Overse kroppen din
Ingen har perfekt kropp og så lenge man sammenligner seg med et uoppnåelig kroppsideal kommer man til å distansere seg fra kroppen når man har sex og dermed mister man helhetsopplevelsen. Jobb med den kroppen du har, er rådet fra nettstedet.

Å lytte bare til eksperter
Lytter du bare til eksperter, vil sexlivet ditt bli dårligere. Den beste eksperten på området er deg selv. Du bør først lytte til deg selv, deretter lytter du til hva andre har å si. Dersom det høres ut som om det passer for deg.

Slutte å ta hensyn til seksuelle signaler
Når du slutter å ta hensyn til dine mest personlige seksuelle følelser og erfaringer, slutter du å forandre aspektene av ditt seksuelle selv. Målet er å bli mindre seksuelt ignorante med årene.

Vokse opp og bli seriøs
Gjør du sex til bare en seriøs rutinesak og uten momenter av lek, mister du mye av magien i sexlivet ditt.

Tro at uvitenhet er lykke
Uvitenheten utsetter deg for stor risiko. Hvis du vil bryte med uvitenheten bør du lære deg om sex som er relevant for ditt liv fra noen som er kvalifisert til å lære deg.

Blande sammen sex-underholdning med sex-undervisning
Mesteparten av det du leser i romaner og blader om sex er skrevet av folk som ikke alltid vet hva de snakker om. Voksenfilmer og, sexleketøy og lignende kan være en artig måte å utforske på, men er ikke på langt nær det samme som seksualundervisning og sex-terapi for de som er virkelig frustrerte.

Være trangsynt
Å tro at den måten du har sex på er den eneste måten å ha sex på, er en fallgruve av dimensjoner. Det viktigste er å være kreativ for å kanskje lære noe nytt.

Oppføre deg som om sex er noe helt spesielt

Dersomdu setter sex på en pidestal og distanserer det fra livet dit, reduserer du sjansene for endring. Dessuten kutter du bort bevisstheten som kan hjelpe deg å vokse seksuelt.

La deg styre av frykten

Sex kan være skremmende. Dersom du ikke forteller din partner om dine lyster og behov, lar du deg styre. Er du i et forhold der det er tillit, men likevel lar deg styre av frykten, kommer du til å komme ut av forholdet fortere enn du aner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.