RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du fast rumpe

Sist oppdatert:
Det første kvinner sjekker hos menn, og det som kvinner selv streber etter å få kontroll på. Slik blir den fast.

Den engelske avisa Evening Standard har satt sammen et stor ekspertpanel bestående av blant annet psykologer, terapeuter og folk som jobber med kontaktformidling, for å finne ut hva vi tenner på.

Dette tenner kvinner:
1.) Intelligens og humor
2.) Fin rumpe
3.) Pene øyne, fine tenner og deilig, naturlig lukt
4.) Selvsikkerhet
5.) Hår på brystet

Dette tenner menn:
1.)
Kropper med kurvede former
2.) Personligheten
3.) Smilet og latteren
4.) Høye heler
5.) Tettsittende tøy
6.) Humor
7.) Langt, pent hår
8.) Selvtillit
9.) Fin rumpe

Gluteus maximuser er altså det latinske navnet på baken eller rumpen som de fleste av oss kaller den.

Her er ett treningsprogram fokusert på gluteus. Programmet skal trenes to ganger i uken. En dag på studio og en dag ute.

 Siste artikler på Trim.no

Explosive knebøy 4 sets; 8-10 reps
Stå oppreist mens du holder en vektstang på tvers over skuldrene, og med blikket rettet fremover. Pass på at vektstangen ikke ligger for høyt på ryggen (mot nakken) da ligger stangen ustabilt og du har lett for a vippe forover. Senk så kroppen sakte nedover helt til lårene er litt under parallelle med gulvet, bruk ca 3 sekunder på vei ned, saaakte.

Hvil litt i denne posisjonen før du "ekspolderer" raskt tilbake til utgangsposisjonen. Vær forsiktig så du ikke krummer øvre del av ryggen eller lener deg for mye fremover - dette tvinger den nedre del av ryggen til å ta over en del av vekten, slik at du kan forstrekke ryggmusklene.

Utfall 3 sets; 15 reps
Stå med hodet opp og ryggen i naturlig oppreist stilling. Ta et steg framover med det venstre benet, og senk kroppen til det venstre kneet er bøyd i 90 grader og det høyre kneet nesten berører gulvet.

Gå tilbake til utgangsposisjonen igjen, og gjenta med det høyre benet. Gjør dette mens du holder hantler langs sidene , eller med en vektstang tvers over skuldrene dine.

Strake markløft 3 sets; 8-10 reps
Stå foran en vektstang med strake knær og rett rygg. Grip stangen enten med overhåndsgrep eller underhåndsgrep. Dra vekten oppover helt til du står med rett rygg. Når du trener denne øvelsen med starke ben og ikke bøyde får man mer belastning på lårbiceps og setemusklene(gluteus maxsimuser).

Trening utendørs

Trapper1
Start i bunnen av en lang trapp. Løp opp trappen ved å sette foten i hvert trinn på veien opp. Beveg bena så raskt du kan. Konsentrer deg om å bruke gluteus under utførelsen. Jogg ned trappen igjen for å start på nytt.

Trapper 2
Start i bunnen av en lang trapp. Løp opp trappen ved å sette foten i hvert andre trinn på veien opp. Konsentrer deg om å bruke gluteus under utførelsen. Jogg ned trappen igjen for å start på nytt.

Relaterte saker på Trim.no
Kan man trene ved sykdom og bruk av medisiner?
Forskjellen på styrketrening og kondisjonstrening
Tilpasning ved trening
Hvor viktig er hvile?
Armtrening, biceps: A. Schwarzenegger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere