RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du flat mage

Foto: Morgan Flame
Sist oppdatert:
Her er PT-enes beste øvelser.

(SIDE2:) Frem mot lysere og mer lettkledde tider viser Martin Norum og Benjamin Christensen deg sine beste styrkeøvelser. De to er personlige trenere ved Akademiet for personlig trening, der Norum er praktisk fagansvarlig. De ga tidligere i år ut styrketreningsboken «Bygg muskler!», som Side2 tidligere har omtalt.

Forrige uke viste de hvordan du får mer veltrente og sterke bein. I dag er det magen som er i fokus. Alle øvelsene under styrker ikke bare magen, men hele kjernemuskulaturen. Her finner du ingen situps!

Som kjent får man ikke sixpack eller flat mage kun av å trene. Kostholdet er essensielt. Les mer om hvordan du får fram magerutene her.

La deg inspirere til å prøve nye øvelser. Sjekk Martin og Benjamins favoritter her:

Planke

Slik gjør du: Plasser føttene i hoftebredde, og albuene under skuldrene. Hold kroppen rett, med nøytral rygg, mens du strammer rumpa og kjernemuskulaturen. Hold posisjonen i et gitt antall sekunder. Du kan godt holde så lenge du klarer uten at du mister kontrollen, totalt tre ganger.

Øvelsen kan gjøres tyngre ved å legge en vektskive på ryggen, men da må teknikken sitte godt. I planken kan også å løfte et ben nevnes som alternativ for å gjøre den tøffere.

Sideplanke

Slik gjør du: Legg den ene foten enten over eller rett foran den andre. Len deg på albuen, som plasseres under skulderen. Den andre armen kan plasseres på hoften. Hold kroppen helt strak, og pass på at du verken krummer eller er svai i ryggen. Stram kjernemuskelene, og hold posisjonen. Også her kan du holde til du ikke lenger klarer å holde rett posisjon, før du tar pause. Kjør øvelsen totalt tre ganger.

NB! Hvis du klarer å holde posisjonen i mer enn 60 sekunder, bør du øke belastningen. Dette gjelder også vanlig planke.

Rollout med hjul

Slik gjør du: Plasser knærne på en matte. Så ruller du fremover så langt du klarer uten at ryggen svaier. Trekk deg så tilbake, og gjenta. Stram musklene i magen og rumpa gjennom hele øvelsen!

Denne øvelsen krever mye styrke, og det er viktig at du ikke ruller helt ut om du ikke klarer å holde ryggen rett hele veien! Øvelsen kan også utføres med vektstang og vektskiver.

Vil du helst bruke et hjul, kan du oppfordre treningssenteret du trener på til å investere i det, om de ikke har det. Eller du kan kjøpe et som du bruker hjemme. Et slikt hjul får du for under 200 kroner.

Antirotasjon med kabel

Slik gjør du: Bruk et stativ med kabeldrag, og fest kabelen i brysthøyde. Legg på ønsket belastning, og ta tak i håndtaket. Still deg med føttene i hoftebreddet, og bøy hoften og kneet lett. Hold håndtaket med strake armer foran deg, i 90 graders vinkel fra stativet. Hold så posisjonen. Martin Norum anbefaler å kjøre tre serier der du holder 20-30 sekunder på hver side.

Alternativt kan bruke en strikk som du fester i brysthøyde.

Les flere av Side2s treningssaker her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere