*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du folk til å gjøre som du vil

Foto: (Thinkstock)

Her er 10 triks som kan hjelpe deg, både på jobb og på byen.

28.03.13 11:08

Hvordan kan det ha seg at noen mennesker er så utrolig overbevisende? Handler det om medfødte evner, eller kan alle lære seg å vinne folks tillit ved å konsentrere seg om noen få regler? Jason Nazar er en profilert foredragsholder og skribent i det amerikanske tidsskriftet Forbes. Nylig tok han sitt foredrag «How to persuade people» og komprimerte det ned til noen få enkle regler. Les videre om du ønsker å bli en bedre leder, selger, ønsker deg en kjæreste eller ønsker å stige i gradene på jobben.

Her er noen av prinsippene.

1. Velg riktig publikum

Alle kan overtales, med riktig timing og kontekst, men ikke nødvendigvis på kort sikt. Politiske kampanjer fokuserer som regel tid og penger på et liten gruppe velgere, som kan velte valget i den ene eller den andre retningen. Første bud i overtalelsens kunst er å finne de menneskene som kan overtales på den tiden du har, og fokuser all tid og energi på dem.

2. Snakk om noe som interesserer folk

Du får ikke overbevist noen som ikke er interessert i det du snakker om. Vi er alle mest interessert i oss selv og mesteparten av tiden tenker vi på penger, kjærlighet eller helse. Du må lære snakke med folk om dem selv. Hvis du gjør det, vil du alltid ha deres fulle oppmerksomhet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (JasonNazar.com)

3. Forplikt motparten

Når jeg gjør noe for deg, føler du deg forpliktet til å gjøre noe for meg. Dette kan du bruke i din favør. Hvis du bidrar med små gester innimellom, kan du samtidig forvente deg å få enda mer tilbake.

4. Ikke gi opp

Den som er villig til å holde kursen, fortsette å hamre inn budskapet sitt og hele tiden demonstrere verdien av budskapet, er til syvende og sist den mest overbevisende. Veldig mange historiske ledere bekrefter at det handler om å ikke gi opp budskapet sitt. For eksempel Abraham Lincoln, som mistet moren sin, tre sønner, en søster, kjæresten, mislyktes i forretninger, tapte åtte separate politiske valg, før han til slutt endte opp som president i USA og fikk avskaffet slaveriet.

5. Gi komplimenter.

Alle blir positivt påvirket av komplimenter og vi stoler oftere på folk som tidligere har gitt oss positive følelser. Prøv å gi genuine komplimenter til folk for ting de ikke vanligvis høster komplimenter for.

6. Forventninger.

Direktøren som lover å øke salget med 20 prosent og leverer 30 prosents økning, blir belønnet. Hvis den samme direktøren lover 40 prosent, men bare klarer 35, blir straffet. Prøv å lever bedre resultater enn det folk venter av deg.

7. Skap etterspørsel

Hvis vi ser bort ifra de tingene vi trenger for å overleve, har nesten alt en relativ verdi. Vi vil ha ting fordi andre mennesker vil ha de samme tingene. Hvis du vil at andre skal ønske seg det du har, så må du gi inntrykk av eksklusivitet.

8. Speil andre

Vi liker folk som er som oss selv. Hvis du diskret kopierer folks kroppsspråk, talemåte klesstil osv. kommer folk til å føle seg mer komfortabel i ditt nærvær og bli mer åpen for forslagene dine.

9. Vær tydelig

Hvis du ikke kan forklare konseptet eller meningen din til en 8.klassing slik at de kan forklare det videre på en tydelig måte til en annen voksen, er budskapet ditt for komplisert. Overtalelsens kunst handler i stor grad om å forenkle.

10. Vær forberedt

Grundig forarbeid er nøkkelen til å overtale andre. For eksempel så øker du sjansene dine dramatisk i jobbintervju-sammenheng, dersom du har lest deg opp på firmaets virksomhet, produkter og bakgrunn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag