RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du mer sex

Noen par ser ut til å holde på lysten gjennom hele livet. Les om hvordan de klarer det her.

Ta det helt rolig. Det er flere ting i livet enn sex. Men blir du litt irritert av at naboen tydeligvis har seg mer enn deg?

Så har du de som sliter ut flere laken i uken. Hvordan i all verden klarer de å ha sex som kåte tenåringer midt oppi klesvask, jobb, bleieskift og foreldremøter?

Kvinnemagasinet Redbook har snakket med flere kvinner som nyter et svært aktivt sexliv etter både bryllup og barnefødsler. Her er deres beste råd:

1.) Ukens kvote
Med to fulle kalendere kan det fort bli vanskelig å finne tid til hverandre. Løsningen for noen er å bestemme seg for et bestemt antall ganger de skal ha sex og så oppfylle sin plikt til avtalt tid. Men hvor blir det av romantikken om dere skal ha sex hver torsdag?

- Syv år og to barn inn i ekteskapet var vi i ferd med å miste seksuallivet. Vi visste at intimitet er viktig, men følte at en fast kveld i uken var altfor begrensende.

- Så vi fant på en annen løsning: Hver mandag kveld velger vi et tilfeldig tall og bestemmer os for å ha sex så mange ganger den uken. Om vi så går tre dager uten noe action, må vi jo bare å sette i gang for å nå målet før uken er over, forteller en kvinne på 34 år.

2.) Lyst til lyst
Seksuelle enere sitter ikke pent og venter på at lysten skal oppsøke dem. De sørger selv for å være i humør til sex.

Sexy tanker om partneren, om sist gang dere hadde sex, eller ting du liker å gjøre under dyna er en god start for å komme i riktig humør. Seksuelle tanker øker lysten gjennom døgnet og kan også være en god inntro rett før du hopper i høyet.

3.) Ta og gi
- Min mann og jeg har forskjellig rytme, så vi har ikke alltid like mye overskudd samtidig. Derfor har vi bestemt at når han har lyst men jeg er sliten, da skal han få gjøre hele jobben.

- Jeg lener meg tilbake og lar ham gjøre meg kåt, noen ganger løfter jeg ikke en finger og bare nyter opplevelsen. Og uten dårlig samvittighet, fordi jeg vet at han vil få igjen med renter en annen gang når rollene er byttet om, forteller en kvinne på 39 år.

4.) Enkelt og greit
God sex handler ikke om hvor mye innsats du legger i det. Noen ganger er det fint å bruke tid, andre ganger kan det gjerne være kjapt og greit.

- Hvis barna kommer hjem fra skolen om 20 minutter er det ikke noe vits i å tenne masse stearinlys og sette på en romantisk plate. Dette er tiden for å gripe øyeblikket og hoppe på hverandre. Det har gjort mirakler for mitt sexliv og for vårt ekteskap forteller en kvinne på 38 år.

5.) Ubegrenset sex
Sengekos er ikke begrenset til tiden mellom kveldsnytt og hanegal. Sex kan du ha hele døgnet, og hvem bestemte forresten at det skal skje i en seng?

Mange mener at en liten hyrdestund om morgenen gir den beste nytelsen. Andre finner tid til en kjapp en før middagen eller bruker hele søndagen sammen under dyna om kalenderen tillater det.

- Jeg har blitt bevisst på å tilføre litt mer sting i alt jeg gjør i hverdagen. Som å bruke silkeundertøy, skjemme meg bort med gode såper og kremer, eller å spise en iskrem på en måte som virkelig opprettholder den erotiske gløden mellom oss.

- Jeg gjør også ting som å strekke meg med brystene opp foran ham om morgenen eller be om et håndkle når jeg er naken i dusjen. Med et sexy blikk vil disse bildene være i hodet hans hele dagen. Og da blir det alltid sex når han kommer hjem om kvelden, forteller en kvinne.

6.) Oppkvikkende sex
Det finnes en million gode grunner til å ikke ha sex. Du er sliten, han er trøtt, hun er stressa og vi har en dårlig dag. Men er det noen grunn til å unngå sex?

Når du tenker deg om vil du kanskje oppdage at det faktisk er motsatt. At en runde i høyet faktisk kan gjøre deg mer opplagt, mindre grinete og mye gladere? Neste gang du er i dårlig humør bør du satse på en kjapp en, og se om ikke livet faktisk er litt lysere etterpå.

7.) Musikk til arbeidet
Gode filmer har et bra soundtrack. Det burde også sexlivet ditt ha.

- Under bryllupsreisen hadde vi fantastisk sex med Prince på stereoen. Når vi hører låtene nå, får vi fortsatt det samme utrykket i øynene. Og når en av oss setter på Prince er det et klart signal om at vi kanskje skal - lage musikk sammen? Det har gjort at vårt ekteskap er like lidenskaplig som i begynnelsen, forteller en 33 år gammel kvinne.

Flere saker på Mozon.no
Databruk kan gi psykiske problemer
Feil mat gir sinte barn
- Porno ødelegger liv
Slik får du mer sex
Frykter livsfarlig influensa


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere