Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du orden på livet

Vær tydelig på hva du vil og skill mellom jobb og privatliv. Da kan du få et godt år.

(SIDE2): De fleste har begynt januar, om ikke med uttalte forsetter, så i alle fall mange med 2007 skal bli et bedre år enn fjoråret.

Kanskje jobbet du for mye, slet med forholdet, slet med å finne deg en kjæreste, var misfornøyd med både deg selv og sjefen din.

Her er noen råd for å få orden på livet ditt:

- Vær tydelig på hva du venter deg

Sett deg ned og spør deg selv hva er det du savner mest i forholdet. Ta tak i det som plager deg mest, og ikke lull det inn i irritasjon over smuler på benken eller manglende kommunikasjon om henting i barnehagen. Snakk med partneren din om hva du vil ha ut av forholdet, og lytt til hva han eller hun sier tilbake.

Fortell din sjef om hvordan du har lyst til å utvikle deg i jobben. Da kan det åpne seg muligheter.

- Skill mellom jobb og privatliv

Spør deg hver gang du begynner å hente frem og svare på jobbmail hjemme. Er det virkelig nødvendig å skrive det svaret nå? Tror du mottakeren er logget på 1930 etter arbeidstid?

Våge å si nei til et oppdrag. Samtidig om det ikke kan unngås, snakk med partneren om hva det vil innebære og for hvor lang tid det vil vare.

- Gi deg selv god helse

Er du en av dem som sliter med å rekke trening, slurver du antakelig også med kostholdet. Kjøp en kokebok, skaff deg noen tips som du synes høres godt ut. Handle ikke hver dag, men sett av tid til å handle, for eksempel fredag kveld eller lørdag formiddag for mer enn kun helgen.

Trenger du tips - Art of Taste kan hjelpe deg

Sov det du trenger. Er du stresset og utsetter å legge deg, så forsøk å finne en metode på å slappe av halvtimen før du går i sengs. Tenk over hva du selv synes er avslappende, og begynn der.

- Ta en ting av gangen

Å streve etter perfeksjon i hverdagen i både jobb og privatliv er slitsomt, og som regel totalt ineffektvt. Om du ikke klarer å bli superansatt, superelsker, superforelder og supertrent i løpet av januar måned, så husk at året har 11 andre måneder å gripe tak i. Sortér hindringene og ta de mest presserende først.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget