RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du orgasme

Foto: Crestock
Les denne før helgen.

(SIDE2): Det er ingen hemmelighet at det kan være vanskeligere å få orgasme for kvinner enn for menn, og enkelte damer sliter også mer enn andre.

Heldigvis finnes det råd for hva man kan gjøre for å nå målet likevel.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden her!

Ekstrabladet.dk har listet opp hva hun - og han - kan gjøre for å sørge for at sengeopplevelsen også blir en bra greie for henne.

Mange av kvinner erogene soner er forbundet til hverandre, og ved å stimulere flere av dem samtidig, er det lettere å bli mer mottakelig - som sexolog Katrine Berling sier til avisen.

Dette kan kvinnen gjøre:
Forbindelsen mellom de erogene sonene kan trenes opp, slik at båndene blir sterkere.

Det vil si at det hjelper lite å bare konsentrere seg om klitoris, munnen eller puppene.

- Når man onanerer skal man bytte på å røre ved kjønnet, brystene eller leppene, eller hva man ønsker å forbinde, mens man hele tiden tar på seg selv nedentil. På den måten skaper man en sterkere forbindelse. Opphisselsen fra klitoris forbindes med den kroppsdelen man tar på i tillegg, og slik vokser områdenes erogene kraft etter hvert, sier Berling.

En annen måte er å ta på puppene eller munnen, mens man tenker på det man har mellom beina. Det er en øvelse som kan gjøres nesten hvor som helst, uten at noen oppdager det.

Det er med på å øke bevisstheten rundt kroppen. Berling råder alle kvinner til å tenke på det de har mellom beina minst en gang om dagen - slik at man ikke glemmer den helt.

Dette kan mannen gjøre:
For å få dama i rette stemningen, er både kyss og kos av puppene en god måte. Særlig brystet er med å få henne i rette stemning.

- Dessverre er det mange damer som har komplekser på grunn av egne pupper, og derfor ønsker de ikke at han skal ta på dem, sier sexologen.

Men slipper man hemningene og lar han kose i vei, både før og under samleiet, så blir man som kvinne mye fortere opphisset.

Også kyss funker på samme måten, sier Berling.

- Alle har opplevd det - når man kysset en deilig fyr, så kjenner man det helt ned i trusa, fortsetter Berling, og oppfordrer til å kysse ofte og mange ganger.

Artikkelen fortsetter under bildet

Oppdag med hendene
Har hun problemer med å få orgasme, anbefaler Joan Ørting at han får dama til å slappe helt av før man har sex. Hun kaller det den gylne orgasmeregel.

Det går ut på at han skal bli kjent med hele kroppen til dama, slik at han vet hva hun liker og hva som ikke fungerer. Finn blant annet ut hvor G-punktet sitter og oppdag hvordan hun liker å bli berørt på klitoris.

Når alt dette er på plass, så brukt det for å tilfredsstille henne.

Det vil si - bruk hendene også når dere er i gang, og fortell henne gjerne hva du gjør - eller fortell henne en fantasi. Slik blir hun stimulert på flere steder samtidig, - og har hun også selv gjort øvelser på forhånd for å forsterke de erogene sonene, bør dette hjelpe.

Trenger hun likevel mer stimuli, så kan hun selv hjelpe til med hånda eller en vibrator på klitoris.

Husk å spørre
Han bør også spørre hva hun liker og ikke liker - og gjerne før man setter i gang.

- Alle kvinner er forskjellige og har forskjellige seksuelle ønsker. Ikke vær redd for å spørre henne om hva hun liker, sier Berling.

(Kilde: Ekstrabladet.dk. )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere