Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du perfekt hud!

Foto: Coverbrands
Disse produktene trenger du for å få en sunn og glødende hud.

Alle ønsker seg en perfekt hud! Ved hjelp av noen enkle basisprodukter viser vi deg hvordan du får underlaget som gjør huden sunn, naturlig og glødende ut på en, to tre!

Alt du trenger er enkle produkter som primer, foundation, concealer, rouge og solpudder. Det er i tillegg viktig å bruke gode rense- og pleieprodukter til ansiktet hver dag.

1. Forny og plei huden:

Det er viktig å peele huden jevnlig for å fjerne døde hudceller og øke sirkulasjonen slik at huden blir glatt, mer glødende og mottakelig for pleieprodukter.

MD Formulatons face & body scrub er en effektiv peeling for ansikt og kropp som kan brukes daglig.

En god dagkrem som gir fuktighet og næring til huden er vel verdt en investering. Vår og sommer betyr økt soleksponering for de fleste. Det er derfor viktig å bruke en dag krem med solbeskyttelse. Herbal day cream fra Ole Henriksen SPF 15 beskytter huden mot solen samtidig som den pleier og binder fuktighet. Passer for normal til fet hud. Skal du oppholde deg i solen over lengre tid anbefaler vi en solkrem med høy faktor.

2. Priming is everything

En foundationprimer er et must for å danne det beste grunnlaget for makeup. Primeren glatter ut huden og får makeupen til å sitte som den skal. Dersom du ikke har noen spesielle hudproblemer kan du bruke en primer for normalt hud. TimeBalm face primer fra the Balm inneholder A, C og E vitamin som beskytter mot frie radikaler i tillegg til at den jevner ut fine linjer og rynker.

Dersom du har spesielle utfordringer som for eksempel rød hud eller pigmentflekker finnes Bodyography foundation primer en rekke varianter.

3. Jevn ut fargen

Forutsetningen for å få en perfekt base er en jevn hudtone. Påfør concealer under øyet i indre øyekrok og langs nesevingene. Concealeren skal være hakket lysere enn din foundation. Stroke of light fra Bareminerals reduserer mørke ringer og fine linjer rundt øynene - resultatet er et våkent og uthvilt blikk!

Glo camouflage concealer dekker røde partier, sprengte blodkar og kviser ellers i ansiktet.

For deg som sliter med uren hud og ønsker en naturlig antibakteriell effekt i tillegg til å skjule kviser er theBalm liquid concealer effektivt.

Foundationen skal matche hudtonen din! Er du i tvil velg alltid en nyanse lysere enn huden og legg heller et lett lag med solpudder over. Pass på å velge en foundation tilpasset din hudtype for best resultat og husk å bytte nyanse i løpet av året ettersom du for eksempel ofte er brunere på sommeren. Det finnes en rekke konsistenser og varianter å velge mellom. En type som har eksplodert de siste årene er mineralfoundation. Mineralmakeup er skånsom og perfekt for de med uren hud da den ikke tetter igjen porene. Glo protective liquid foundation matt er en olje fri mineralfoundation tilpasset fet hud, mens Glo protective liquid foundation satin kan brukes av alle hudtyper, unntatt de med fet hud.

Dersom du ønsker en foundation med solfaktor anbefaler vi bareMinerals original foundation med SPF 15.

Foretrekker du kremet konsistens anbefaler vi timeBalm foundation fra theBalm.

En annen viktig ting å tenke på når du velger foundation er hva slags dekkevne du ønsker. Husk at foundation kun skal jevne ut nyanseforskjeller i huden og alltid se naturlig ut. Om du har store nyanseforskjeller i huden, velger du en foundation med medium eller god dekkevne. Du kan bygge opp dekkevnen slik du ønsker med de fleste foundations ved å legge flere tynne lag i stedet for ett tykt.

4. Fiksér og matt ned

Påfør et ultrafint, løst pudder for å fiksere sminken og få en perfekt finish! Glo perfecting powder er et transparent pudder som matter ned og absorberer overflødig olje fra ansiktet. Perfekt for hud som har en tendens til å skinne.

Et rimelig og godt alternativ til Glo sitt perfecting powder er Everyday minerals finishing powder som også matter ned og gjør at sminken sitter

5. Get the glow!

Avslutt med litt solpudder i pannen, på nesebenet og under kinnbeina for å få huden til å gløde. Solpudderet legges i tretallsform i pannen. Vi anbefaler bestselgeren Too Faced chocolate solei Matte bronzing powder som gir en fantastisk glød.

Helt tilslutt legger du en frisk blusher i kinnene. Sug kinnene inn og påfør på skrå langs kinnbenet opp mot hårfestet.

Studiomakeup soft blend blush er en høypigmentert blush som gir et friskt og naturlig resultat!

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!