RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik får du sexlysten tilbake

Sist oppdatert:
Har du rett og slett ikke lyst på sex, trenger du kanskje å bli bedre kjent med begjæret ditt, uten stress og press. Vi guider deg tilbake til lysten sammen med en ekspert.

(Womanweb.no): Det er ikke alltid velmenende guider til nye stillinger og sju ulike orgasmer har en positiv effekt. Å finne tilbake til lysten krever alt annet enn stress og pes.

Du har vel også fire forskjellige vibratorer i nattbordskuffen og spretter rundt glattbarbert i sexy undertøy? Og selvsagt går du rundt og er konstant kåt? Nei, så enkelt er det jo ikke. Kvinners lystproblematikk er et kompleks fenomen, og det skal mer enn hot undertøy og fancy sexleketøy til hvis du er lite lysten på sprell i sengehalmen i utgangspunktet. Og manglende lyst rammer flere enn middelaldrende kvinner og nybakte mødre – stadig flere yngre kvinner mangler interesse for sex. En svensk undersøkelse viser at manglende sexlyst er et stort problem blant kvinner, men få snakker åpent om det. Sexolog Gro Isachsen møter problemet daglig.

-Det er dette jeg jobber mest med. 80 prosent av de parene som oppsøker meg har lystproblemer, bekrefter hun. Ulik sexdrift er ofte en årsak til at mannen blir frustrert og at kvinnen får dårlig samvittighet.

GRUNNER TIL LITEN SEXLYST

Det kan være én eller flere årsaker til at sexlysten din er laber, og det er helt vanlig at lysten går litt opp og ned i perioder. Her er noen vanlige grunner:

RUTINE : Sexlivet har blitt kjedelig og preget av at dere har vært sammen lenge og gjør de samme tingene gang på gang

MEDISINER : Noen piller kan legge en demper på sexlysten, f.eks p-piller og enkelte medisiner mot depresjon. Snakk med legen din dersom du mistenker at dette er grunnen til at lysten er borte, ofte hjelper det å skifte merke.

STRESS OG DEPRESJON : Det er veldig vanlig at lysten forsvinner hvis du har mye å gjøre og er utslitt hver kveld. Har du mange tanker som surrer i hodet, er det vanskelig å konsentrere seg om sex. Er du deprimert, mister du også ofte tenningen.

USIKKERHET : Enten du er usikker på grunn av dårlig selvbilde, manglende erfaring eller skurring i forholdet, kan denne nervøsiteten legge en demper på lysten.

TRAUMATISKE OPPLEVELSER : Har du kjipe opplevelser knyttet til sex, kan du ofte ha problemer med lysten senere, særlig hvis noe plutselig minner deg om den vonde opplevelsen.

Her få du en liten guide til enkle ting som kan gjøre at blodet bruser litt heftigere. Og husk, det er helt ok å ikke ville ha sex hele tiden! Men dersom du vil ha mer lyst på sex, finnes det hjelp å få.

Lysten kan ikke presses fram

VEIER TIL MER LYST

Praktisk: Prøv å legge merke til når du er mest moden for sex. Når på døgnet? Når i måneden? Hormonnivået svinger og kan være avgjørende for å gi de beste betingelser for god sex.

Psykologisk: Hva slags signaler gir dere til hverandre når dere har lyst på sex? Og hvem tar initiativet? Har sex blitt negativt fordi han maser ofte, fordi lysten er ulikt fordelt? Hva kan i tilfelle få ham til å mase mindre og deg til å hente fram lysten oftere?

Ha sex som begge får noe ut av

VEIER TIL MER LYST

Praktisk: Godt trente muskler rundt skjeden gir ikke bare bedre sex for ham, men også bedre følsomhet i de få nerveendene som sitter i skjeden. Ved å stramme musklene får du også mer blod til kjønnet og blir derfor fuktigere i skjeden. Stramme muskler gir dessuten bedre sex, siden det er disse musklene som trekker seg sammen når du får orgasme.

Psykologisk: Når har du hatt dine beste seksuelle opplevelser? Er det noe fra slike opplevelser du kan ta utgangspunkt i, og kanskje til og med forsterke?

Kvinner tenner ofte langsommere enn menn

PRØV DETTE

Praktisk: Hvilke seksuelle preferanser deler dere? Hvilke kan dere bruke sammen for å berike og forsterke seksuelle opplevelser?

Psykologisk: Hvilke begrensninger setter du for deg selv? Er det noen grunn til at du setter grensene, eller kan noen av dem endres, slik at du kan utvide ditt seksuelle repertoar?

For flere fakta eller mer om og av sexolog Gro Isachsen, sjekk Sexolog.no.

Mer Woman? Se her!

Les også:

Test sexlysten din

Gjør ham til en superelsker

Forandring fryder

Denne saken er laget av www.Womanweb.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere