*Nettavisen* Nyheter.

Slik får du sexy øyne

Vi viser deg hvordan du soter øynene til perfeksjon.

17.10.08 21:33

(SIDE2): Catwalken var full av sotede øyne for denne sesongen. Ta fram eyeliner og mørk øyenskygge og la deg inspirere av høstens nygotiske trender.

Det kan være vanskelig å få til looken selv uten å ende opp med å se ut som en vaskebjørn. Følg disse eksperttipsene til punkt og prikke, så blir det garantert en suksess. Bare husk å kjøpe inn øyensminkefjerner på forhånd.

  • Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Forberedelser
Legg foundation på ansiktet med pensel eller svamp. Det er viktig at fargen er lik huden din - brunkrem var noe man brukte på åttitallet. Hvis du føler deg blek er det greit å bruke solpudder etter at du har lagt vanlig pudder, men husk at det virker unaturlig å være brun i oktober i Norge. Blekt er fint, og det ser mer naturlig ut med rosa kinn enn oransje.

Legg concealer under øynene og dryss et tynt lag pudder over for å unngå at mørk øyenskygge drysser ned og fester seg der.

Bruk en øye-primer eller base, så unngår du at øyenskyggen kaker seg og legger seg i globallinjen.

Fast og flytende
Bruk en fast kayal i svart, grått, brunt eller lilla, og legg denne på sjenerøst vis langs nedre våtkant. Gni deg gjerne litt forsiktig i øynene med hendene, så blender fargen seg naturlig også på den øvre våtkanten. Etter at du har lagt skyggen (se neste punkt) legger du flytende eyeliner langs øvre vippekant. I høst ser vi masse Amy Winehouse-inspirerte øyne, og det er opp til deg hvor langt du ønsker å dra linjen.

Riktige verktøy
Gode børster er mist like viktig som gode produkter. Bruk en liten børste som du har god kontroll over og legg den mørkeste fargen rett over vippene opp til globallinjen. Bruk så en litt mykere børste og en litt lysere nyanse av samme farge, og legg denne over globallinjen.

Deretter brukes en bredere børste til å blende de to fargene sammen, så det blir gradvis lysere opp mot øyebrynet. Du skal ikke ha skygge helt opp dit.

Bruk deretter børste nummer to og legg den lyseste fargenyansen under øyet. Pass på å blende godt og ikke bli for ivrig her. En gylden regel er at du ikke skal ha så mye skygge på den siden av øyet som er nærmest nesen, verken over eller under øyet.

Kronen på verket
Mascara setter kronen på verket. Velg en kullsvart mascara, gjerne med forlengende effekt. Husk å krølle vippene med en vippetang først. Avslutt med å børste bort overflødig pudder fra under øynene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.