RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Guro Holmene (Side2)

Slik får du sommerglød om vinteren

Sist oppdatert:
Det er mulig å skape fargespill i ansiktet, selv om du unngår solen.

(SIDE2): Lørdag inviterte Kreftforeningen til bloggseminar, hvor de fortalte om kampanjen «Bloggere med solvett». Kampanjen har som mål å redusere solariebruk blant unge, gjennom å engasjere bloggere.

På seminaret avslørte makeup artist Janne Borlaug hvordan du kan skape glød og farge i ansiktet, uten å være avhengig av solen - og solarium.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Velg en rouge med rødtoner
- Jeg ser stadig at jenter erstatter rougen med solpudder, men dette er en feil vi helst bør unngå. Bruk heller en rouge med rødtoner, det gir en mer naturlig farge, sier Janne Borlaug.

Dersom du bruker rougen på riktig måte, kan dette skape flott glød, og faktisk forme ansiktet ditt. Det finnes to forskjellige måter å legge rouge på, avhengig av hva slags form du har på ansiktet.

- Eplekinnrouge er for de med smale, innhulte kinn, mens glamourrouge er for de med litt rundere kinn, sier makeup artisten.

Eplekinnrouge legges på kinnpartiet, altså oppå kinnbeina. På denne måten skaper du en illusjon om et rundere ansikt. Glamourrouge legges i en trekant fra øret og fram mot midten av kinnet. Poenget her, er å skape en illusjon av et smalere ansikt.

Skaper den rette gløden
- Det er ikke alle som har hørt om highlighter, og som derfor ikke kjenner til hvor utrolig bra dette produktet er. Den kan nesten brukes over alt i ansiktet for å skape glød, sier hun.

En highlighter skaper både struktur og glød i ansiktet.

- Du kan legge den på nesevingen for å få en illusjon om smalere nese, eller rundt leppene for å skape en illusjon om fyldigere lepper. Legg den også på kinnbeina for å fremheve, eller skap et glamorøst og våkent blikk ved å legge den fra øyekroken og til midten av øyet, sier Borlaug.

Dersom du bruker en highlighter med kremete konsistens, skal denne påføres før du tar på pudder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solpudder i flere omganger
- Solpudder skal faktisk legges over det ordinære pudderet du bruker. Det skal ikke brukes som en erstatning for pudderet, men skal heller legges i deler av ansiktet, i flere omganger, sier makeup artisten.

Med dette mener hun at det er viktig å påføre ansiktet små mengder solpudder av gangen. Blås av overflødig pudder på kosten, før du fører den rundt i ansiktet. Bruk sirkelbevegelser. Solpudder skal skape liv, og gi farge til en kanskje gusten vinterhud. Områder som kan få en omgang med solpudderet er for eksempel hake, panne eller tinningen. Husk å velge et solpudder som er tilpasset din vinterhud, siden solpudderet du bruker om sommeren er ofte for mørkt.

Sminke som har kremete konsistens, for eksempel concealer, foundations, highlights, primer eller cammouflage, skal legges før du påfører pudder.

Bloggeren Henriette Kjos er en av finalistene i Kreftforeningens bloggkonkurranse «Bloggere med solvett». Åtte finalister skal være solariefri i fire uker, og blogge om det.

Les også:
- Ble aldri brun nok
- Tok solarium annenhver dag

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere